Seriepremiär för HBK Dam

På fredag är det äntligen seriepremiär för HBK Dam, som siktar på att vinna serien och gå upp till Division I. Premiärmotståndet är Trönninge IF och matchen spelas på Tuvasvallen.
Efter en riktigt fin fjolårssäsong där HBK Dam slutade på en fin andraplats är det nu dags att sikta ännu högre. Under försäsongen har HBK bland annat spelat mot flera Division I-lag och stått för fina prestationer. 

Bland annat har man spelat oavgjort i DM mot IF Böljan, som förra året spelade i Elitettan, men som numera huserar i Division I, HBK lyckades besegra IFK Värnamo (också Division II) med 6-3 och i genrepet krossade HBK Furulunds IK, som också spelar i Division II, med hela 10-0. 

– Det har varit en bra försäsong, mycket vilja hos alla och hög intensitet på träningarna. Även träningsmatcherna har gått bra så nu känns det som vi är redo för premiären! säger HBK-spelaren Alexandra Hellekant. 

På anfallssidan har Zara Jönsson fortsatt att spruta in mål, och Moa Karlsson har tagit flera steg i utvecklingen, och dessutom spelat för F17-landslaget. 

Och nu är det alltså äntligen dags för seriepremiär för HBK. 

– Det är detta man tränat för de senaste månaderna så det känns riktigt kul att matcherna är igång. Vi ska spela som vi gjort under försäsongen och att ha rätt inställning. Förra premiären gick inte riktigt som vi tänkt oss så denna gången är det viktigt att vi är med från början, säger Hellekant. 

Fredagen den 12 april är det dags för match och Trönninge IF står för motståndet. Matchen spelas i Trönninge på Tuvasvallen med start klockan 18:30.