Örjans valls medlemspub öppnar 22 april

I slutet av förra veckan skrevs bygglovsärendet av, och vi fick äntligen börja bygga på vad som så småningom ska bli den nya medlemspuben på Örjans vall.  

– I fredags började vi bygga, berättar snickaren Bengt Karlsson, som hjälper till att bygga det stora trädäcket som sträcker ut sig precis utanför Örjansstugan.

Och den nya medlemspuben är inte det enda Bengt har hjälpt till med på Örjans vall.

– Jag har gjort Kvasterian och den gamla medlemspuben också, bland annat, berättar han.

Förhoppningen var att medlemspuben skulle vara öppen till hemmapremiären mot Örgryte, men eftersom det drog ut på tiden med bygglovsärendet och på grund av säkerhetsskäl kommer medlemspuben inte vara öppen på lördag. Istället kommer vi ha en foodcourt, med ett brett matutbud, och kioskerna och Kvasterian är öppna som vanligt.

– Vi alla har jobbat på så snabbt vi kan med att få en medlemspub till premiären, men tyvärr får vi idag gå ut med att på grund av säkerhetsskäl kan vi inte öppna upp, säger Alice Midbratt, som är evenemangsansvarig på HBK.

Istället kommer medlemmarna kunna ladda upp på Idas pizzeria på Karl XI:s väg 47 där man mot uppvisande av medlemskort får ta del av exklusiva erbjudanden, både på mat och öl.

Medlemspuben kommer ha premiär den 22 april, lagom till matchen mellan HBK och Syrianska.