Kryss för U21 mot Kalmar FF

HBK:s U21-lag tog emot Kalmar på ett blåsigt, men soligt Örjans vall. C-planen var skådeplatsen och trots att HBK var det aningen bättre laget slutade matchen 0-0.
HBK:s U21-lag är alltjämt obesegrade i vårens upplaga av U21-Allsvenskan Södra. Detta efter 0-0 mot Kalmar FF som kom på besök. 

Det var också HBK som var närmast ett ledningsmål. Peter Larsson var nära att nicka in bollen efter hörna tidigt i första halvlek, Emil Tot Wikström och Oliver Hintsa hade ett par avslut som med lite bättre träff på bollen hade kunnat gå in i mål. Kalmar hade en farlig hörna, och någon halvchans i första halvlek, men i övrigt var det ganska jämnt, men med ett litet HBK-övertag. 

I den andra halvleken var det mer HBK och Kalmar fick rikta in sig på att försvara. 

– Det är spel mot ett mål i andra halvlek, konstaterade lagledare Alf Peterson efter dryga 70 minuters spel. 

Och med bara några minuter kvar var Emil Tot Wikström ytterst nära att spräcka målnollan, men Kalmars gänglige målvakt stod för en viktig räddning och 0-0 blev också slutresultatet. 

I och med dagens poäng klättrar HBK upp till en andraplats i tabellen, trots att man bara har spelat tre matcher jämfört med toppkonkurrenternas fyra eller fem.  

HBK - Kalmar 0-0 

Malte Påhlsson, Edvin Kurtulus, Peter Larsson (52), Gabriel Wallentin, Isac Larsson,  Erik Ahlstrand, Jonathan Svedberg, Oscar Petersson,  Emil Tot Wikström, Oliver Hintsa, Rasmus Wiedesheim-Paul (78)


Avbytare 

Jacob Olsson (52), Benjamin Lidh, Melvin Sjöland, Isac Harrysson (78), Max Johnsson