Hemmapremiärer för akademilagen

För den fotbollsintresserade i allmänhet och för den HBK-intresserade i synnerhet vankas det en fin fotbollshelg på hemmaplan då alla akademilagen (plus A-laget) spelar match de tre kommande dagarna.
På fredag vankas det derby för HBK U19 då Helsingborgs IF kör norrut över Hallandsåsen för match i P19-allsvenskan.

 Det är alltid jämna och tuffa matcher mot HIF så det blir en fin värdemätare, säger Johan Bergström i U19 vars lag slog Åtvidaberg i första matchen med 3-1.
 
På lördag blir det dubbelmatch mot Örgryte IS då A-laget möter ÖIS på Örjans vall klockan 16.00 men innan dess är det förmatch klockan 12.00 i Skedala då HBK U16 premiärspelar i Nationella Serien mot just ÖIS.

 Vi har haft en bra försäsong så det skall bli spännande att få spela seriespel på högsta nivå, säger U16:s tränare Christian Pizevski.
 
På söndag avslutar HBK U17 akademihelgen med att ta emot skånska storklubben Malmö FF i andra omgången av P17-Allsvenskan Södra.

 Svårast möjliga Sverige-motstånd så det kommer bli en fin och härlig utmaning för oss, konstaterar Robert Nordström som ju fick se sitt lag vinna med 2-1 mot Oddevold i första rundan.
 
Fredag 5 april 18.00 på Halmstad Arena
HBK U19 – Helsingborgs IF
 
Lördag 6 april 12.00 på Skedalahed
HBK U16 – Örgryte IS
 
Söndag 7 april 14.15 på Halmstad Arena
HBK U17 – Malmö FF