HBK U17 – Malmö FF 2-2 i spännande match

Hemmapremiär, solsken och mycket publik när HBK U17 tog emot storklubben Malmö FF på Halmstad Arena på söndagen. Matchen slutade 2-2 och en poäng var för lagen i U17-Allsvenskans andra omgång.
 En väldigt bra fotbollsmatch i högt tempo och med hög kvalité på spel, spelare och domare, säger Robert Nordström efter matchen på söndagseftermiddagen.

– Vi leder med 2-0 i paus och får till slut 2-2 mot ett riktigt skickligt MFF som med passningsspel och rörelse hade ett klart övertag i spelprocenten men där vi med smart omställningsspel och fina fasta situationer skapar målchanser tillräckligt för att vinna matchen. Men vi kan inte klaga på slutresultatet som till slut känns rättvist.

Jonathan Wadensten inledde HBK:s målskytte i första halvlek genom att sno bollen från en MFF-försvarare och kallt rulla in 1-0 till Bollklubben helt fri med MFF:s målvakt.

Anfallskollegan Hampus Häägg ville inte vara sämre utan gjorde i första halvlek 2-0 till HBK efter att Isak Persson fångat upp en hörna, spelat in bollen till Eric Svensson som nickade mot mål och Hampus Häägg kunde resolut raka in returen till 2-0 som blev paussiffrorna i matchen.

I paus pratade vi om att fortsätta att jobba hårt och ha tålamod och vänta på lägen som förr eller senare skulle komma, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

Det skulle bli några lägen för HBK i andra halvlek men inget godkänt mål skulle bli utfallet av detta då istället MFF kunde reducera till 2-1 på ett långskott efter hörna där det var mycket folk emellan HBK:s målvakt Zackarias Nilsson och MFF:s målskytt.

HBK hade ett mål fram till 3-1 inne i MFF:s mål när Eric Svensson mycket vackert lobbnickade in bollen efter frispark men målet blev avvinkat för offside.

Man kan nog säga att det råder delade meningar om den bedömningen och hade vi fått det godkänt så hade vi nog vunnit matchen, konstaterar Alexander Sakac som är assisterande tränare i HBK och som dock fick se målet bortdömt av domartrion.

Bara en minut senare så kvitterade MFF till 2-2 och slutresultatet blev spikat.

Leder man med 2-0 vill man ju såklart vinna matchen men vi möter ett väldigt väl spelande Malmö och är nöjda med ”pinnen”. Killarna jobbar stenhårt matchen igenom och ska ha en stor klapp på axeln för ett uppoffrande spel i kampen där laget sätts i första hand och vi därför kan ta en poäng idag, säger en nöjd Robert Nordström efter matchen.

Nästa match för U17 är mot IFK Norrköping på bortaplan på söndag den 14 april.

HBK U17 – Malmö FF U17  2-2 (2-0)
1-0  (16) Jonathan Wadensten, 2-0 (36) Hampus Häägg, 2-1 (53) Markus Björkqvist, 2-2 (60) Lucas Gomez.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson (79), Eric Svensson, Viktor Håkansson, Isak Persson – Johan Gudmundsson, Nils Thelander, Oscar Murro (13), Robin Berggren (67) – Hampus Häägg (67), Jonathan Wadensten.

Avbytare: Måns Mårtensson (13-79), Eldin Becirovic (67), Edwin Cronvall (67), Charlie Dagård (79), Agit Icen (79). Axel Jönsson, Eric Wiberg, Max Friberg, Arlind Begolli, Petter Andersson.