HBK tvåa i U17-Allsvenskan efter 3-2 mot Lunds BK på extratid

HBK U17 har fått en väldigt fin start på U17-Allsvenskan Södra Vår då man på de fem första matcherna av 13 vunnit fyra och spelat en oavgjord och därmed ligger på andra plats i tabellen efter Kalmar FF.
 Hade någon innan starten sagt av vi skulle ha 13 poäng efter fem omgångar så hade vi såklart tagit det direkt, men killarna har gjort det väldigt bra och faktiskt förtjänat varje poäng de tagit, säger U17:s huvudtränare tillika Akademiansvarige Robert Nordström efter söndagens rysare mot Lund på Halmstad Arena 2 (Sannarp B).

Det var HBK som tog tag i matchen redan i första minuten och var spelförande de första 25 minuterna och skapade flera fina lägen men Lunds målvakt storspelade och höll nollan.

I minut 27 blev det istället LBK som tog ledningen med 1-0 efter en kontring där HBK-försvaret inte riktigt hann med.

Hampus Häägg var den som skipade lite rättvisa i första halvlek efter att Eldin Becirovic tampats med Skåneförsvaret så ramlade bollen ner till Hampus som med ett fint och distinkt högerskott kvitterade till 1-1 vilket blev halvtidssiffrorna.

HBK fortsatte att dominera spelmässigt men Lund försvarade sig utmärkt och var hela tiden farliga på kontringar och fasta situationer.

– All respekt till LBK som jobbade stenhårt och de kommer fortsätta ta poäng i den här serien, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

Med lite mer än 20 minuter kvar så trampade Johan Gudmundsson förbi vänsterförsvaret i Lund och spelade in en hård boll på marken där Eldin Becirovic mycket påpassligt höll sig framme och stötte in 2-1 till Bollklubben.

Glädjen varade bara tre minuter då Lund efter en HBK-hörna kontrade och Dion Krasniqi mycket vackert knorrade in 2-2 i krysset bakom en chanslös Zackarias Nilsson i HBK-målet.

Det unga HBK-gardet ville dock inte nöja sig med 2-2 utan pumpade på även de sista 20 minuterna för att vinna matchen och utdelningen skulle till slut komma.

Oscar Murro dribblade sig förbi på sin vänsterkant och bollen kom till slut fram till Johan Gudmundsson vars skott letade sig fram till högerbacken Eric Svensson i straffområdet och han vände på en gammal femöring och sköt in HBK:s segermål efter 91.56 och vilt jubel utbröt bland alla HBK:are på plan, läktare och avbytarbänk.

Vi lider med LBK för alla som spelat fotboll vet hur tråkigt det är att förlora på extratid men vi vill hylla HBK-truppen som aldrig ger upp utan verkligen kör ända in i Tommy Söderbergs berömda kakel, avslutar en väldigt glad och nöjd Robert Nordström.

Nästa match för U17 är på lördag 4 maj då starka storklubben BK Häcken tar emot HBK på Bravida Arena på Hisingen.

Tabellen kan ni titta till här.

HBK U17 – Lunds BK U17  3-2 (1-1)
0-1  (27), 1-1 (34) Hampus Häägg, 2-1 (68) Eldin Becirovic, 2-2 (71), 3-2 (90+) Eric Svensson.

Laget: Zackarias Nilsson – Arlind Begolli (69), Isak Persson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson, Nils Thelander, Måns Mårtensson, Robin Berggren (69) – Eldin Becirovic (69), Hampus Häägg.
Avbytare: Eric Svensson (69), Oscar Murro (69), Agit Icen (69), Axel Jönsson, Eric Wiberg, Filip Larsson, Petter Andersson.