HBK:s ungdomslag deltar i Future Cup

På påskafton beger sig HBK:s 14- och 15-åringar till Göteborg för att spela turneringen Future Cup. En turnering som HBK ofta deltar i och som HBK:s pojkar födda -02 vann 2017. Är det dags igen i år?
 Vi hoppas att vi kan prestera bra fotboll under alla matcher och presterar man väl så kommer ofta bra resultat. Att vinna är inte lika centralt för oss som för våra representationslag, men det är samtidigt viktigt att lära sig hur man vinner, säger Morgan Ljungkvist, huvudtränare för HBK:s pojkar 15.

Båda lagen beger sig till Göteborg under lördagen med 16 spelare var. U14 lite tidigare då deras första match i gruppen spelas innan lunch mot danska Boldklubben Ferm. U15 spelar sin första match strax innan klockan två och får därmed lite längre sovmorgon.

Turneringen blir också båda lagens första tävlingsmatcher för året.

 Vi har tagit stora steg under våren här. Grabbarna har ökat träningsdosen till fyra pass i veckan, varav ett har varit i gymmet på Örjans vall. Fotbollsmässigt så har prestationerna varit goda. Gruppen har även fått stöta på seniormotstånd och hanterat det på ett bra sätt. Vi känner att grabbarna är väl förberedda och de ser fram emot turneringen, säger Alexander Arvidsson i U15:s tränarstab. 

U14:s matcher
Lördag 20/4, 11:20, HBK – BK Ferm, Gamlestadsvallen
Lördag 20/4, 17:10, GAIS – HBK, Härlanda Park 2
Söndag 21/4, 11:20, HBK – Aramesikt/Syrianska, Härlanda Park 2

U15:s matcher
Lördag 20/4, 13:40, Ystads IF – HBK, Kobben 1
Lördag 20/4, 19:30, HBK – GAIS, Valhalla IP
Söndag 21/4, 11:20, HBK – Jönköping Södra, Kviberg 2

Båda lagen kommer att spela minst fem matcher under turneringen men matcherna efter gruppspelet är inte klara.
Vill ni följa HBK:s framfart under turneringen samlas båda lagens matcher och resultat på den här sidan.