HBK P15 vann Future Cup

Över påskafton, påskdagen och annandag påsk genomfördes Future Cup i Göteborg. 24 lag deltog i klassen P15 Elit och slutsegrare blev Halmstads BK.
– En stor eloge till pojkarna som har genomfört 360 minuters matchspel på lite mer än 48 timmar på ett riktigt bra sätt, säger Alexander Arvidsson, assisterande tränare i P15.

På lördagen spelades två matcher, Ystad (seger 6-1) och GAIS (seger 8-1). Gruppsegern blev klar efter 6-1 mot Jönköpings Södra. I kvartsfinalen väntade Ängelholms FF där inledningen var lite svajig en handfull minuter och ÄFF tog ledningen.

– Men vi reste oss rejält och vände till 5-1 i paus. I andra halvlek kontrollerade vi matchbilden på ett bra sätt, säger Rikard Karlsson, även han assisterande tränare.

Cupspel är annorlunda och många matcher under kort tid gör att grabbarnas kroppar tar stryk. Alexander Arvidsson som under några år varit med i A-truppen berättar vidare:

– Det sliter att maxa kroppen så mycket under kort tid. Skavsår dyker upp och musklerna blir sega. För att motverka detta så vadade vi i havet under lördagen och i en vacker sjö under söndagen.

BK Olympic väntade i semifinalen 08:30 på söndagsmorgonen och där blev det till slut 5-1 till vårt blåsvarta unga lag.

IFK Göteborg, som haft en liknande resa till finalen som HBK, gav HBK en rejäl match i finalen, men HBK dominerade och kontrollerade matchbilden.

– Vårt etablerade anfallsspel har blivit bättre under turneringen där fler spelare är inblandade i anfallssekvenserna. Vårt omställningsspel har också varit riktigt bra, säger Morgan Ljungkvist, huvudtränare i P15 efter finalsegern mot IFK (4-1).

I turneringen har även P14 och P12 deltagit och där blev det uttåg i kvartsfinalen mot danska B93 för P14. P12 kom tvåa i sin grupp och kom på 12:e plats totalt.

P15:s matcher i Future Cup
Ystad - HBK 1 - 6
HBK - GAIS 8 - 1
HBK - Jönköping Södra 6 - 1
Ängelholm - HBK 1 - 7
BK Olympic - HBK 1 - 5
IFK Göteborg - HBK 1 - 4

P14:s matcher 
HBK - BK Ferm 1 - 0
GAIS - HBK 0 - 3 (w.o)
HBK - Arameiskt-Syrianska 1 - 0
HBK - B93 0 - 4
HBK - Nacka 2 - 0

P12:s matcher
Vendelsö - HBK 3 - 6
HBK - Berga 2 - 4
HBK - Utbynäs 7 - 0
Sollentuna - HBK 6 - 0
HBK - Karlskrona 4- 6