HBK möter Brage på bortaplan

Imorgon väntar tredje matchen i årets upplaga av Superettan för Halmstads BK. För motståndet står IK Brage, och HBK:s huvudtränare Igor Krulj hintar att det kan ske ändringar i HBK:s startelva jämfört med tidigare matcher.
– Ja, det kan det bli. Det är en ny match, en ny vecka och det kan eventuellt bli några förändringar i startelvan, säger Igor Krulj. 

Långtidsskadade Johan Oremo är som bekant inte tillgänglig för spel. Oremo har, för några veckor sedan, genomgått en operation för sin korsbandsskada, och är i första stadiet av rehabfasen, och än så länge har allt gått enligt plan, berättar Krulj. 

I övrigt är alla spelarna i truppen tillgängliga för match, förutom Dusan Djuric, som inte är redo för spel än, förklarar Krulj.

– Vi hade en internmatch i tisdags och Dusans fysiska form börjar komma mer tillrätta. Förhoppningen och planen är att han efter en U21-match nästa vecka ska han kunna konkurrera på lika villkor som alla andra. Jag hoppas vi kan få honom i form att vara med och konkurrera i truppen till nästa hemmamatch mot Syrianska. 

Men innan påskmatchen mot Syrianska spelar HBK bortamatch mot Brage. Spelarna har analyserat vad som gick fel i matchen mot ÖIS och är redo för en chans till revansch mot laget som huserar i Borlänge. 

– Det är klart efter en svidande förlust så var vi de första dagarna lite sargade, men vi har analyserat föregående match och sett hur vi kan gå vidare från den. Killarna är rejält revanschsugna och träningarna under den senare delen av veckan har varit väldigt bra, berättar Igor Krulj. 

Vad ska då HBK göra för att besegra Brage på Domnarvsvallen?

– Vi måste vara mer framåtlutade, aggressiva utan boll och ha en bättre intensitet och rörelse i vårt anfallsspel jämfört med ÖIS-matchen, avslutar Igor Krulj.