HBK krossade Trönninge i seriepremiären

Tvåsiffrigt, flera olika målskyttar, ett par drömmål och en storseger blev det i seriepremiären för HBK Dam som besegrade Trönninge med hela 12-1.
Det var nästintill spel mot ett mål, och spel på en planhalva när HBK gästade Trönninge på Tuvasvallen. Redan i den femte matchminuten kunde Zara Jönsson göra 1-0 till HBK, efter att målvakten först räddat bollen, men lämnat en retur som Zara sedan kunde raka in.

Lite mer än tio minuter senare utökade HBK ledningen genom Linn Eskilsson, assisterad av första målskytten. HBK var totalt överlägsna, och Trönninge fick knappt ha bollen.

Moa Karlsson gjordes ner i straffområdet några minuter senare, och domaren tvekade inte, utan det var straff för HBK. Arbnora Robeli gjorde sitt från straffpunkten och tryckte säkert in bollen invid den vänstra stolpen.

Innan halvtidsvisslan ljöd kunde HBK göra 4-0 och Linn Eskilsson blev tvåmålsskytt för kvällen när hennes inlägg touchade stolpen och gick in bakom Trönninges målvakt.

Trots ett massivt övertag fortsatte HBK trycka på under hela andra halvlek och producerade massa mål och målchanser. 5-0 gjorde Moa Karlsson tidigt i den andra halvleken, och bara minuten därefter gjorde skickliga Alexandra Hellekant 6-0. 7-0 kom kort därefter, då målvakten råkade schabbla in Zara Jönssons hörna i eget mål. 8-0 var också lite utav en målvaktstabbe då Moa Karlssons skott från halvdistans rann igenom målvaktens händer.

9-0 var dock en riktig delikatess från lagkaptenen Emma Nielsen vars drömskott gick precis under ribban. HBK:s tionde mål stod Moa Karlsson för - efter att Trönninges målvakt kommit långt ut från sitt mål. Kvällens elfte mål gjorde Ella Folkesson, bara någon minut efter att hon blivit inbytt, och Robeli noterades för 12-0, efter en hörna.

Trönninge fick dock med sig ett snöpligt tröstmål på matchens sista spark efter en hörna. 1-12 stod det tillslut på resultattavlan på Tuvasvallen och HBK fick därmed en kalasstart på säsongen i Division II.