HBK Dam laddar inför match mot Laholm

HBK Dam inledde säsongen med en storseger borta mot Trönninge. Nu är det dags för nästa utmaning, nämligen match mot förra årets serietrea Laholm. 
– Premiären slutade med en ganska så stabil tvåsiffrig vinst för oss så det känns jättebra att ha satt igång säsongen såhär. Det var bra prestationer från samtliga i laget. Vi hotar mycket offensivt och har mest bollinnehav skulle jag vilja påstå. Jag tycker dock fortfarande att vi släpper in billiga mål, som kan skada oss längre fram. Det är viktigt att vi är jämna i vårt försvarsspel, säger Mergime Sulejmani, som är mittfältare i HBK. 

HBK vann den enda match man spelat med hela 12-1 mot Trönninge IF. Samtidigt har Laholm hunnit med två matcher och två segrar; 4-1 mot Eskilsminne och 7-0 mot Astrio, och med det toppar man också tabellen. 

– Laholm är ett tufft lag att möta fysiskt sett, som vill spela fotboll, så det är definitivt ett lag som passar oss att möta. Inför denna matchen är det viktigt att vi har självförtroende, är fokuserade i allt vi gör och har fortsatt tilltro i vårt egna spel. Jag tror att inställning och prestation kommer vara ganska avgörande för båda lagen denna matchen, säger Mergime Sulejmani. 

Hur är stämningen i laget? 

– Stämningen i laget är mycket go. Det är mycket skratt och leenden nu när våren har tittat fram, vilket har gett oss alla lite extra energi. Det är alltid roligare att spela fotboll när man slipper träna i halva garderoben.

HBK möter Laholm på bortaplan den 27 april på Glänninge Park i Laholm och matchen börjar klockan 14.