Förväntansfull Millen ser fram emot premiären

HBK:s assisterande tränare, engelsmannen Keith Millen är redo för morgondagens premiär mot Jönköpings Södra. ”Jag tycker att spelarna är redo både fysiskt, mentalt och taktiskt,” säger han.
– Jag är förväntansfull, jag ser fram emot morgondagen och säsongsstarten. Man kunde verkligen känna av det hos spelarna under träningen idag. För egen del är jag ganska ovan vid en så lång försäsong så det ska bli väldigt spännande att se hur vi står oss jämfört med de andra lagen i Superettan, säger Keith Millen.

Med ungefär ett dygn kvar till premiären mot Jönköpings Södra är sista träningspasset innan match avklarat och de sista detaljerna har finslipats.

– När säsongen drar igång brukar många lag ta det lite försiktigt, eftersom de inte vill göra några misstag. Men jag vill inte att vi ska ta det försiktigt, utan vi ska gå ut på plan och ge allt vi har, och jag vet att spelarna ser fram emot det. Vi ska ha respekt för våra motståndare, men vi ska inte vara rädda för dem. Jag tycker att spelarna är redo både fysiskt, mentalt och taktiskt. 

Ett starkt försvarsspel blir en av nycklarna för att HBK ska kunna besegra Jönköping, och just försvarsspelet har varit ett av Keith Millens fokusområden. 

– Jag kommer in i HBK med min erfarenhet från England, och lagen som varit framgångsrika i England har haft bra disciplin och försvarat sig som ett lag. Vi har jobbat på det, och gjort det väldigt bra under försäsongen och det ger oss ett gott självförtroende.

Millen har bott i Sverige i ett par månader nu, och trivs bra både i stan och med laget.

– Jag tycker väldigt mycket om att jobba med spelarna och jag gillar arbetsmiljön, och den är väldigt viktig för att man ska må bra i övrigt. Jag trivs bra i Halmstad, och jag gillar att jag kan promenera runt i stan utan att det är massa trafik överallt. Jag ser fram emot att vara i Halmstad nu när det börjar bli lite varmare också, säger Millen. 

Och nu när försäsongen är över kan man summera det som en bra försäsong för HBK. 

– Det finns två sätt att se på det; å ena sidan har vi fått chansen att spela mot flera riktigt bra lag under Svenska Cupen, och det är ett bra test för vår defensiv. Vi var väldigt svåra att besegra. Å andra sidan hade det varit bra att få spela mot lag från de lägre divisionerna så man kan ha lite mer bollinnehav och få dominera spelet. Men det absolut viktigaste är att alla är redo att spela imorgon.

Keith träffade några supportrar i slutet av förra veckan, och fick chansen att prata med dem under några timmar. 

– De kom fram till mig och frågade om jag var den nya engelska tränaren i HBK, och det är jag ju! Vi pratade om deras förväntningar, vad de gillar med klubben och vad de vill förbättra. Det var väldigt givande, säger Millen. 

Imorgon klockan 19 är det avspark mellan J-Södra och HBK. 

– Förhoppningsvis vinner vi imorgon, det hade varit väldigt skönt att få hålla nollan. Vi går in med inställningen att vi ska vinna varje match, utan tvekan. Taktiken kan variera, men vi måste alltid ha den inställningen. Inför en match frågar jag alltid mig själv: Vad mer kan jag göra för att förbereda spelarna? Och sen är det upp till spelarna att göra jobbet på plan.