El Custico för U14

Stora delar av truppen för U14 fick speltid under söndagen. Falkenbergs FF, som också har en stor trupp, bjöd in till två matcher för att ge så många som möjligt rimligt med speltid. 
Första matchen började jämnt och duktiga FFF var hela tiden farliga med många snabba och tekniska spelare. HBK jobbade mycket med spelvändningar och när det lyckades så kom laget fram fint genom bra passningsspel. Killarna har tagit till sig instruktioner från träning och man kan se stor variation mellan korta och längre passningar. 

Resultatet är inte så viktigt, HBK jobbar med prestationer och utveckling och bra prestationer leder oftast fram till bra resultat. 

Under matchen kunde vi se många bra anfall där killarna både individuellt och som lag visade upp prestationer som lovar gott för framtiden. Det gemensamma försvarsspelet där spelarna hjälper varandra känns tryggt och det ser ut som om HBK hade kontroll på matchen även de stunder då FFF hade bollen.  

HBK var det bättre laget och vann första matchen rättvist med några bollar. 

Hugo Rödin är en spelare som hela tiden gör bra saker för laget, både offensivt och defensivt. Hugo har en enorm fysik, springer mycket i varje match och är begåvad med väl utvecklad teknik och speluppfattning vilket ger honom och laget stora fördelar.  

Alexander Ström förtjänar också att nämnas som spelar med stor pondus och äger sitt straffområde. Han agerar som en framtida stormålvakt med snabba reflexer och stort spel i övrigt. Det är många som gör fina insatser och hela laget förtjänar beröm.

Andra matchen började som den tidigare med lite avvaktande spel. Backlinjen agerade tryggt och säkert tillsammans med övriga laget i försvarsspelet. Laget anföll med många spelare och skapade ständigt målchanser efter stor variation av etablerat spel och vassa omställningar.  

Milanas Razinskas dominerade stort på centralt mittfält och kommer allt mer in i HBKs sätt att spela. 

 Han har tidigare gjort mycket på egen hand och tagit lite för stort ansvar både offensivt och defensivt. Nu litar han mer på att alla i laget bidrar med sina egenskaper, fyller ledarna i. 

Noel Wikström spelade för dagen i en ny position som central mittfältare. Noel har fina egenskaper som fotbollsspelare, men behöver utveckla sin förmåga att hela tiden vara fokuserad. 

Det ska bli spännande att följa honom och många andra i laget framöver. 

 Tål killarna den hårda träningen och får vara skadefria tillsammans med att de äter rätt och vilar så kommer vi se många i HBK:s A-trupp om 4 – 5 år, säger Fredrik Andersson, ledare för U14. 

Matcherna fungerar som bra referenspunkt när laget nu ska tillbaka till träning och förstärka det som var bra och förbättra några saker, både offensivt och defensivt. 

 Att stärka bra beteenden är något vi jobbar mycket med, både på och utanför plan. 
Spelarna är ambassadörer för HBK och behöver uppträda på ett fint sätt. Vi vill fostra killarna till både bra fotbollsspelare men också till bra människor. 

Andra matchen slutade oavgjort och HBK tackar FFF för inbjudan, arrangemang och bra motstånd. Det brukar vara bra och utvecklande matcher mellan lagen dessutom en fin stämning både på och utanför plan.

Inledningen i de båda matcherna var lite avvaktande från HBK. 


 Vi har behövt gå tillbaka till 9-mot-9-spel av Hallands Fotbollsförbund, därför tror jag killarna upplevde det som trångt på planen, säger Fredrik "Fidde" Andersson, och fortsätter:

 Vi spelade 11-mot-11-spel redan förra året för att stora delar av truppen var redo för det. Tanken var, i år, att i seriespel vara med i både 11-mot-11 och 9-mot-9. Truppen består av 31 spelare där killarna har kommit olika långt i utvecklingen, och därför hade det passat fint att anmäla ett lag i åldersklassen över. Tyvärr får vi inte det längre.