Dags för hemmapremiär: Igor Kruljs tankar inför matchen

Efter en 1-0-seger borta mot Jönköpings Södra väntar nu ännu en tuff match mot ett topptippat Örgryte.
HBK:s huvudtränare Igor Krulj var nöjd med den inledande segern borta i Jönköping.

– Jag är nöjd med arbetsinsatsen från samtliga spelare på planen. Vi håller oss till matchplanen och vi har ett väldigt disciplinerat förhållningssätt i över 94 minuter, konstaterar han. 

Och det finns flera delar i spelet i tisdags som Krulj vill ta med sig in i dagens match mot Örgryte IS på Örjans vall. 

– Jag vill att vi ska fortsätta vara väldigt starka i vårt grundförsvar, vi är väldigt nöjda med den höga pressen, det är alltid en nyckel. Vi ska fortsätta med variationen i anfallsspelet; både att hitta kontringar och instick från kanten. 

Joel Allansson har blivit en väldigt viktig kugge på det centrala mittfältet, och visar att han är en klasspelare som HBK kommer få väldigt stor nytta av under säsongen. 

Krulj vill passa på att lyfta två unga spelares insats från matchen mot J-Södra. 

– Det är klart man blir glad när Erik Ahlstrand och även Tot Wikström förvaltar startplatsen på ett så bra sätt som de gör i den matchen, säger han. 

Det har pratats mycket om HBK:s stabila försvarsspel, och anfallsspelet med målskytten Sadat Karim i spetsen, men mittfältet, som i matchen mot J-Södra bestod av Erik Ahlstrand, Joel Allansson och Pontus Silfwer är också en viktig del i lagbygget. 

– De är centrala spelare som är väldigt bollskickliga, de varierar sig mellan det korta och det längre spelet. De är tre spelare som är väldigt duktiga i presspelet högre upp i banan, men har jobbet i sig att kunna återhämta sig och komma tillbaka till en defensiv organisation. Så sammanfattningsvis: bollskickliga centrala mittfältare med mycket löp i benen, berättar Krulj. 

Samtidigt som HBK vann mot J-Södra kryssade Örgryte mot Norrby och lär helt klart vara ett revanschsuget lag. Krulj tror att det kommer bli viktigt att försöka bryta av deras anfallsspel tidigt, och ta tag i taktpinnen i matchen. 

– Vi måste se upp för deras tre mest offensiva spelare, de ska inte få komma rättvända, de ska få vara felvända och då skapar vi ett övertag. Vi ska försöka ha ett snabbt tempo i spelet, spela framåt och utnyttja planens bredd. 

Tre spelare i ÖIS, som samtliga är uttagna i truppen och sannolikhet kommer få spela, och som HBK bör se upp med är just deras tre offensiva spelare Ludwigsson, Almeida och Sköld.

Matchen börjar klockan 16 – och är gratis för alla medlemmar. Prognosen visar på sol och upp emot 17 grader varmt – så kom till Örjans vall för att njuta av fin fotboll och härligt väder!