Minuter
Gult kort
#10 Erik Ahlstrand

Brage besegrade HBK i Borlänge

Efter en mållös, men jämn, första halvlek kom Brage ut som det bättre laget, satte två bollar i nät och vann med 2-0.
HBK:s bästa chans i första halvlek, och i hela matchen, var efter en fint slagen frispark med ungefär 20 minuter spelade. Ante kunde nästan nicka in bollen i mål, men målvakten Peter Rosendal stod i vägen.

Bara några minuter senare rasslade det i nätmaskorna bakom Malkolm Nilsson, men målet dömdes helt korrekt bort för offside.

Gabriel Gudmundsson tog ett par fina löpningar i första halvlek, och ordnade även fram några bra frisparkslägen, men den där sista spetsen i sista tredjedelen saknades bland alla HBK-spelarna.

Därför stod det 0-0 i paus i en halvlek där Brage skapat aningen fler vassa målchanser, men 0-0 speglade ändå matchbilden.

I andra halvlek gick Brage ut med nytt självförtroende och tog tag i taktpinnen. HBK hade svårt att få ner bollen på mattan och skapa ett fungerande passningsspel. Ett dubbelbyte i Brage gav utdelad effekt. Först kom 1-0, visserligen genom startspelaren Anton Lundin, i den 58:e minuten. Sen kom 2-0, genom inbytte Christian Kouakou. Trots taktiska förändringar, ett par byten och ett Brage som sjönk hem allt mer lyckades HBK inte spräcka målnollan och Brage vann med 2-0.