UT:  #8 Marcus Hansson  -  IN:  #18 Markus Gustafsson.

Minuter
Mål!
#10 Gabriel Gudmundsson

BP fick HBK på fall

Efter ett tidigt HBK-mål signerat Gabriel Gudmundsson lyckades Brommapojkarna vända på steken och vinna med 2-1.
Det började lovande för HBK, som var det bättre laget inledningsvis och som också fick ett tidigt ledningsmål. Efter ett fint samarbete mellan Pontus Silfwer och Sadat Karim kunde Gabriel Gudmundsson vända bort sin försvarare och snyggt göra 1-0 till HBK.

HBK hade ett par chanser att utöka ledningen, men 1-0 till hallänningarna stod sig första halvleken ut. HBK inledde den andra halvleken med fina tendenser, Dusan Djuric fick till ett avslut som gick en bit utanför, och ett fint passningsspel lovade gott. Men istället lyckades BP kvittera till 1-1 och tog så småningom över matchbilden. Med knappa 20 minuter kvar av ordinarie tid nickade HBK:s målskytt Gudmundsson strax över ribban, och några minuter senare fick samme man på ett skott, som tyvärr också gick över.

Och istället för ett ledningsmål till HBK var det BP som med dryga tio minuter kvar tog ledningen genom Dusan Jajic, som skickade in bollen vid ena stolpen.

HBK hade flera chanser till kvittering och tryckte på rejält framåt i slutet av matchen. Med sex minuter kvar av ordinarie tid var det lite hönsgård i BP:s straffområde, men hemmalagets målvakt stod för ett par fina räddningar och tillslut lyckades försvaret rensa undan bollen från farligt område. HBK lyckades inte trycka in en kvittering och matchen slutade med en vinst för BP.