”Ante G” inför BP – HBK: Vi måste brinna och bli lite förbannade

På lördag väntar en viktig match mot ex-allsvenska laget Brommapojkarna, som hittills tagit tre poäng på fyra spelade matcher. HBK:s lagkapten Andreas Johansson vill se mer aggressivitet, vinnarkänsla och fighting så HBK kan ta tre poäng mot BP.  
– Jämför man de senaste två matcherna hur vi ser ut och hur vi beter oss, Brage kontra Syrianska, så är det stor skillnad på utförandet och hur vi springer för varandra. I förra matchen mot Syrianska gör vi en bra prestation, en som ska räcka till seger, men vi släpper in två väldigt onödiga mål som gör att de får en poäng. Men prestationen är fullt tillräcklig för att vi ska vinna den matchen, men i fotbollen räknas resultatet och det måste vi rätta till. Vi måste börja plocka trepoängare, såklart, men vi måste fokusera på prestationen för då kommer resultatet, säger Andreas Johansson.

Nu ska HBK bygga vidare på prestationen i senaste matchen mot Syrianska, som var ett fall framåt jämfört med matcherna mot Brage och Örgryte. 

– Det är delar i andra halvlek där vi kan värdera bättre när vi ska ta omställningar eller när vi ska hålla i bollen. Vi har alltid haft en go sammanhållning i laget, men vi kan inte springa runt och vara snälla och trevliga, för är vi det på planen vinner vi inga matcher. Vi måste brinna och bli lite förbannade. Vi vinner inga matcher på att gå runt och vara snälla utan vi måste få in aggressiviteten och vinnarkänslan, fightingen och därefter kommer spelet komma. 

Men det är inte första gången den rutinerade försvararen är i en situation som denna, med fyra poäng efter fyra matcher, i ett lag som siktar mot toppen.  

– Det var likadant när jag spelade i Norrköping 2015, vi hade fyra poäng på fyra matcher och sen lyckades vi vinna SM-guld. Det såg inte jättebra ut i början, vi hade två förluster där vi inte alls var bra. Men det handlar om att gå tillbaka till grunderna och att göra jobbet rätt och verkligen springa och vinna dueller, för ju fler dueller du vinner desto mer får du ha bollen och då har du större chans att göra mål, säger ”Ante G”. 

Som lagkapten är det viktigt för ”Ante” att försöka pusha de andra spelarna och att förstärka det positiva.

– I grund och botten är jag väldigt positiv och försöker att pusha på. Misstag kan alla göra, men oavsett hur dålig dag man har kan man alltid springa och göra sitt yttersta för sin klubb och för lagkompisen. Sen kan yttre omständigheter påverka, men du kan alltid förbereda dig, ha rätt inställning och ge allt för dig själv, din kompis och ditt lag. Och där måste vi lägga ner det jobbet och därefter spela fotboll. 

På lördag kommer nästa utmaning för HBK som tar sig an Brommapojkarna, som spelade i Allsvenskan förra säsongen. BP har haft en tuff inledning på säsongen, med tre poäng på fyra matcher, efter förlust i premiären mot Västerås, en 4-0-seger mot Dalkurd, och förluster mot både GAIS och Varberg. 

– Inför varje match vill man alltid plocka poäng, så är det ju. Alla matcher är lika mycket värda, det är alltid tre poäng att spela om. Vi ska göra vårt och jag vill ha en seger med mig hem när vi åker hem från Stockholm, säger ”Ante G”. 

Och BP är ett bolltryggt lag som är bra på att trilla boll. 

–  Det gäller för oss att räkna in spelarna, hålla koll på positionsbyten och sen gå dit och vinna boll och vara heta och aggressiva och smälla på, avslutar Johansson. 

”Ante” listar: Tre saker som blir viktiga så HBK kan vinna mot BP

1. Att sätta defensiven såklart. De är ett bollskickligt lag som vill spela från sida till sida. Det gäller att sätta defensiven. 

2. Vi måste ha rätt inställning in i matchen. Vi måste göra det hårda jobbet för varandra och ge allt för klubben såklart. 

3. Vi måste ta vara på möjligheterna vi får. Självklart vill vi ha ett eget spel, men när det blir skarpt läge så gäller det att trycka dit bollen. Fotboll går ut på att bollen ska gå i mål och då ska den in.