UT:  #2 Andreas Ostling  -  IN:  #7 Marcus Bergholtz.

Minuter
Gult kort
#11 Daniel Bennassar Nilsson

Viktig seger för HBK mot Gais

HBK tog en livsviktig seger i kampen om en allsvensk plats när man besegrade Gais på bortaplan med 2-1.

Det började bra för HBK, som redan efter några minuters spel skapade några farliga chanser. Dels hade Boakye ett farligt inlägg, och HBK skapade ett par chanser efter flertalet hörnor. Det började lukta HBK-mål när Mathisen hade en nick strax över, när Kinoshita hade ett skott strax utanför och när Gabbe avlossade bössan, men Alexander Nadj räddade till hörna.

Tillslut blev det också 1-0 till HBK, men målet kom till på ett litet udda sätt. Alexander Nadj, målvakten i Gais, skulle bara rensa undan bollen, men slog hål i luften och Svedberg som jagade bakifrån snappade upp bollen och kunde lägga in den i ett tillspillogivet mål.

– Det är nog inte så många som hade tippat att det skulle bli 1-0 där, säger HBK-tränaren Igor Krulj om målet.

1-0 stod sig sedan halvleken ut, och det var välförtjänt, HBK var det bättre laget. Men i andra halvlek kom Gais ut som ett nytt lag och krigade för kung och fosterland och skapade också flera farliga chanser och kom allt närmare en kvittering.

Så kom också 1-1, ett riktigt kalasmål efter ett skott från distans från inbytte Marcus Bergholtz.

Båda lagen hade kunnat avgöra, och tillslut blev det ändå HBK som tog tre livsviktiga poäng efter att inbytte Andreas Bengtsson assisterat backkollegan Westerberg som gjorde 2-1.

Fyra tilläggsminuter och nästan lika många Gais-hörnor kunde dock inte hota HBK-ledningen och segern var ett faktum. HBK knappar nu in på AFC på kvalplatsen.

– Jag tycker det är en underhållande match, kanske inte spelmässigt men i alla fall att det är två lag som krigar. Vi är jätteglada för den här trean, vi behöver den, säger Igor Krulj.