U17 vände 1-3 i baken till 3-3 mot Häcken

I den nionde omgången av U17:s slutspelsserie så ställdes HBK mot BK Häcken på Bravida Arena på Hisingen i Göteborg.
Häcken vann vårmatchen med 3-2 och slutade tvåa i södertabellen. Det var inte mycket under första halvlek som tydde på att Häcken skulle förlora höstmötet, då det redan efter styvt 20 minuter stod 2-0 till göteborgarna.

I den 36:e minuten skulle dock HBK kontra och Nils Strandahl fick fram en utsökt utsida till Melvin Sjöland som snyggt utnyttjade sitt friläge fram till reducering 2-1.

Bara minuten senare gjorde dock Häcken 3-1 som blev paussiffrorna.

- Häcken är ett riktigt bra lag och när vi inte lyckas alls i vår press i första halvlek så får de ett ordentligt bollövertag och leder rättvist i paus, säger Tony Andersson i HBK-lägret.

Vi vet inte vad som åts och dracks och pratades om i HBK:s omklädningsrum i pausen men energilyftet var enormt och de sista 45 minuterna av matchen såg helt annorlunda ut än de första.

- Plötsligt jobbar vi som ett lag och har helt annan fart i både tanke och spring, tycker Morgan Ljungkvist som fick se HBK äga mycket mera boll och skapa en rad farliga målchanser.

Det skulle dock dröja tills det var tio minuter kvar av matchen innan HBK reducerade, det var inbytte Jonathan Wadensten som stressade Häckens målvakt till den milda grad att han tappade bollen och ”Jonte” kunde promenera in med HBK:s andra mål för dagen.

Nu var kvitteringsjakten rejält igång och bollen var frekvent i Häckens straffområde. Med fem minuter kvar kom också inbytte Johan Gudmundsson runt på sin högerkant och spelade in bollen mellan målvakt och backlinje där Melvin Sjöland med höger insida mycket kallt bredsidade in 3-3 i bortre gaveln, ett väldigt vackert fotbollsmål.

HBK hade sedan lägen att få in en vinstboll medan Häcken var en benparad från Max Johnsson att näta men sett till 90 minuter så var en pinne var till lagen helt rättvist.

- Vi ledare var väl lite frågande till vår insats i första men nu efter matchen så känner vi bara en stor stolthet över moralen och arbetsinsatsen som killarna gör i andra halvlek, väldigt roligt och välförtjänt att vi får med oss en poäng, avslutar en mycket nöjd Robert Nordström i HBK U17.

Nästa match i Sveriges högsta serie för U17-lag är på söndag den 7 oktober klockan 16.00 på Sannarp mot Vasalunds IF.

BK Häcken U17 – HBK U17  3-3 (3-1)
1-0  (4), 2-0 (22), 2-1 (36) Melvin Sjöland, 3-1 (38), 3-2 (80) Jonathan Wadensten, 3-3 (85) Melvin Sjöland.

Laget: Max Johnsson – Nils Thelander, Benjamin Lidh, Taulant Peci, Lukas Bresmar – Albin Branting, Nils Strandahl (46), David Jyrkin, Johan Landén (69) – Mohammed Alshalkadi (69), Melvin Sjöland. Avbytare: Oscar Murro (46), Jonathan Wadensten (69), Johan Gudmundsson (69).