U16 har också gått till SM-slutspel

Inför sista matchen mot Tölö IF i Nationella serien grupp 2 för U16-lag så var förutsättningarna enkla för HBK, vinst och laget skulle gå till SM (A)-slutspel och vid oavgjort eller förlust så väntade B-slutspel i höst.
– Vanligtvis så pratar vi om prestation och utveckling för våra spelare och det är ju absolut viktigast men någon gång ibland är det också nyttigt att få prova på att ställas inför ett litet ”resultattest” säger Robert Nordström i HBK.
 
HBK tog ledningen med 2-0 men tappade till 2-2 och det såg lite nervöst ut på både bänk och plan.
– Vi visste ju förutsättningarna och visst var det lite krampaktigt en stund men sedan fick killarna till en slutforcering berättar assisterande tränaren Deapen Patel efter matchen.
 
För visst blev det vinst till slut, laget gjorde 3-2 med tio minuter kvar och när klockan visade 89 minuter så blev Eric Wiberg fälld och Filip Andersson bredsidade in den efterföljande straffsparken till 4-2 och fem spännande gruppspelsmatcher väntar nu på HBK som är en av 24 klubbar som gått till SM-slutspelet i Sverige.
– Vi har hamnat i en tuff grupp men det roliga är att vi får möta fyra nya motståndare och det är alltid nyttigt för både spelarna och laget och för oss ledare säger huvudtränaren Mikael Rosén.
– Vi inser att det kommer att bli utmanande kamper för oss men många av våra spelare siktar på att hamna i vår U17-trupp nästa år och då är dessa matcher en liten måttstock på vad som krävs.
 
Vinnaren i de fyra grupperna går till semifinal och övriga lag har spelat färdigt. HBK U16 spelar enligt följande:
Tisdag 11 september – 19.00
BK Häcken – HBK
 
Söndag 16 september – 13.00
HBK – IF Elfsborg

 
Söndag 23 september – 13.00
HBK – IK Zenith
 
Lördag 29 september – 12.00
Laholms FK – HBK

 
Söndag 7 oktober – 18.30
HBK – Angereds MBIK