Tre poäng för HBK Dam mot Kvibille

Efter en lite slarvig matchinledning från HBK:s sida visade serietvåan varför de är ett topplag och vann komfortabelt med 3-0.
Kvibille inledde bra mot HBK, och tvingade också Emma Orrdal till en bra räddning till hörna redan i åttonde minuten. HBK slarvade lite i det defensiva arbetet, och Kvibille var nära att straffa hemmalaget.

Men istället kunde HBK ta ledningen med 1-0 efter nästan 20 minuters spel, då Arbnora Robeli slog in en frispark i offensivt straffområde. Bollen touchade på flera spelare innan den letade sig in i mål. Sist på bollen, och därmed matchens första målskytt, blev Emma Nielsen.

Tio minuter senare var HBK:s anfallsess Zara Jönsson nära att utöka, men hon la bollen precis utanför ena stolpen. Precis innan paus var det återigen nära för HBK, två gånger om. I förstaläget borde HBK ha gjort 2-0 efter en liten målvaktstabbe – men bollen stannade i en lerpöl när den var påväg att rulla in vid bortre stolpen. Moa Karlsson fick minuten därefter på ett bra skott, men Kvibilles målvakt fick göra en viktig räddning.

Tio minuter in i andra halvlek fick Zara Jönsson revansch på sig själv när hon enkelt kunde placera in 2-0 i ett tillspillogivet mål, efter en snygg passning från Moa Karlsson. Tio minuter senare satte Zara spiken i kistan då hon tryckte in 3-0-målet.

Kvibille hade chansen att reducera efter att Emma Sjögren slarvat lite i defensiven och en Kvibille-spelare fick friläge, men bollen gick i ribban och ut.

HBK minimerade misstagen i andra halvlek och blev noggrannare defensivt. I slutändan var det en väldigt rättvis seger och tre fina poäng till de blåsvarta i tabelltoppen.