Oavgjort för U21 mot Varberg

HBK ställdes på Påskbergsvallen mot ett Varberg som hittills inte förlorat någon match i allsvenska U21-slutspelet.
Det kom att bli en märklig match med dubbelutvisningar för HBK i första halvlek. Redan i den femtonde minuten blev HBK-målvakten Emil Jönsson frilägesutvisad när han sprang ner en Varbergsspelare utanför straffområdet.

Andremålvakten Max Johnsson fick hoppa in och göra sin debut i U21-laget. Bara minuterna senare så kontrade HBK in 1-0 genom Tryggvi Hrafn Haraldsson.

Efter 20 minuter drabbades HBK av sin andra utvisning. Emil Tot Wikström fick gult kort efter en tuff duell, samtidigt som han skadade sig. Efter omplåstring utanför plan ska han åter ta sig in, spelet är då samtidigt avblåst för frispark till Varberg.

Frisparken slogs och Emil tog sig in på plan efter att, som han uppfattade det, fått domarens tillåtelse. Domaren blåste då av spelet och gav honom sitt andra gula kort och visade ut honom. En mycket omdiskuterad situation.

HBK tvingades spela resten av matchen med nio man. Att spela med två man mindre under 70 min är normalt en övermäktig uppgift. Men HBK lyckades ändå hålla nollan fram till 88:e minuten då Erion Sadiku på ett långskott kvitterade till 1-1.

Det är ett mycket olyckligt och märkligt domarbeslut som förstör matchen för båda lagen. Killarna får verkligen kriga i 70 min där samtliga visar fantastisk karaktär och lagmoral. Ett extra plus till inhoppande målvakten Max Johnsson som i sin U21-debut gör en strålande insats, säger lagledare Alf Peterson.

Varberg - HBK U21 1-1 ( 0-1)
0-1 ( 17), 1-1 ( 88 ).

Laget: Emil Jönsson (utv 15) Edvin Kurtulus, Alexander Hadenius, Isac Larsson, Andreas Bengtsson- Isac Harrysson, Höskuldur Gunnlaugsson, Oscar Persson, Emil Tot Wikström (utv 25), Alexander Johansson ( 25 ), Tryggvi Hrafn Haraldsson ( 83 ).
Avbytare: Max Johnsson (15), Axel Berggren (25), Oliver Hintsa (83), Philip Comnell, Herman Johansson, Gabriel Wallentin. Erik Ahlstrand.