Oavgjort för U21 mot IFK Göteborg

Det blev en svår match med regn, blåst och hal plan mot ett IFK Göteborg som ställde upp med 5-6 allsvenska spelare.
HBK startade upp matchen bra, vann bollar högt upp i planen och skapade bra lägen som borde resulterat.

Defensivt så agerade HBK kontrollerat och släppte inte till några lägen. Därför kommer 0-1 redan tredje minuten i  andra halvlek, genom en tvivelaktigt dömd straff, som en kalldusch.

HBK lät sig dock inte nedslås utan fortsatte omgående trumma på och kvittrade tre minuter senare på en frispark. Marcus Mathisen lyfte bollen perfekt över muren som målvakten stötte in i mål.

HBK:s snabba forwards fortsatte dra isär IFK:s backlinje genom djupledslöpningar och skapade frilägen, dock utan resultat.

En klart godkänd prestation över 90 min som vi borde avgjort. Speciellt våra A-truppspelare visade god karaktär och professionell inställning under svåra yttre förhållanden, kommenterar Alf Peterson i tränarstaben efter matchen.

HBK U21- IFK Göteborg 1-1
(0-0). 0-1 (47), 1-1 ( 49 ).

Laget: Emil Jönsson - Jacob Olsson, Andreas Hadenius, Edvin Kurtulus, Andreas Bengtsson (83), Höskuldur Gunnlaugsson (63),Jonathan Swedberg (63), Marcus Mathisen (63), Isac Harrysson - Emil Tot Wikström (83), Alexander Johansson.

Avbytare: Axel Berggren (63), Erik Ahlstrand (63), Oliver Hintsa (83), Philip Comnell (63), Nils Hedström (83), Benjamin Lidh, Max Johnsson.