Lagkaptenen vill ta tre poäng mot Varberg

På fredag möter HBK Varberg i ett halländskt derby där toppen möter botten. 

Varberg ligger på en fjortondeplats och har haft det tufft den senaste tiden – både sportsligt och ekonomiskt. De senaste 15 matcherna har Varberg bara vunnit en enda gång.


Samtidigt har HBK vänt en nedåtgående trend och har vunnit sina två senaste matcher, mot J-Södra med 1-0 och mot IK Frej med 5-1.

– Vi har vårt grundspel som vi är bekväma med där vi har ett bra kollektiv. Vi har jobbat hela året på grunden, men nu är det vissa detaljer vi slipar på. Det är offensiva detaljer; hur vi ska komma till bättre lägen och skapa övertag, men också defensiven för att inte släppa in billiga mål. Inne i boxen måste vi vara stentuffa, säger HBK:s lagkapten Peter Larsson.


Två av topplagen som ligger före HBK i tabellen, AFC och FFF, har redan tappat poäng i omgång 22 – så detta är HBK:s chans att på allvar haka på i toppen.


– Det är klart att det är en fördel att lagen ovanför tappar poäng. Men vi ska inte kolla för mycket på lagen ovanför, vi ska bara vinna våra matcher och det är det enda som räknas just nu, säger Peter Larsson.


Samtidigt som Kinoshita fortsätter att göra mål har Johan Oremo tagit sig tillbaka allt mer efter sin skada och har legat bakom mycket i offensiven de senaste matcherna.


– Vi har mer att jobba med, absolut. Vi vann mot J-Södra och vi var stabila och det var välförtjänt, men i andra halvlek var vi lite väl defensiva. Vi ska kunna ha ett eget bollinnehav på offensiv planhalva. Om vi ligger lågt ska vi utnyttja vår snabbhet och straffa våra motståndare med kontringsspelet.

Som lagkapten har Peter Larsson en viktig roll i laget.


– Jag försöker göra mitt, det viktigaste är att jag ska prestera på planen, och sen hjälpa mina medspelare och vara en stabil punkt där bak och styra de som är framför mig. Men vi är ju ett lag och alla tar sitt ansvar, och jag tycker många spelare växer med sitt ansvar. Men sen måste man visa att man aldrig ger upp, säger han.


Matchen mellan HBK och Varberg börjar klockan 19, men grindarna öppnar redan 17:30 och då kommer det vara lite after work-känsla på Örjans vall, med livemusik, HBK-quiz och foodtrucks. Peter Larsson hoppas att det kommer mycket publik för att stötta laget till seger.


– Det är en härlig känsla att gå ut på Örjans vall när man har stödet. Det är väldigt viktiga matcher just nu och vi behöver tre poäng. Det är ju roligare för både oss och publiken om det är fler som kommer på matcherna.