Hertha Berlin väntar HBK:s U21-lag i Baltic Sea Cup

På onsdag spelar HBK:s U21-lag match mot Hertha Berlin i Baltic Sea Cup. Matchen spelas i Laholm på Glänninge Park, och börjar klockan 15.  

– Det är ett europeiskt storlag vi får möta, ett av Tysklands bästa lag på senior- och akademisidan. Det är en fantastisk utmaning, säger HBK:s assisterande tränare Billy Magnusson. 


Det har varit många matcher på kort tid för många av HBK-spelarna, och nu väntar ännu en match mot ett högkaratigt motstånd. Hertha Berlins U21-lag möter HBK:s dito i Baltic Sea Cup.

– Jag tror inte de är så slitna. Vi har ju ingen a-lagsmatch till helgen, så därigenom kommer vi kunna matcha i stort sett alla spelare, som är födda 97 och tidigare. Vi har varit rätt försiktiga med dem och spelat halva matcher för att undvika skador. Det blir en fantastiskt rolig match att spela för dem, säger Billy Magnusson.

HBK inledde inbjudningsturneringen borta mot Odense. Det blev en snöplig förlust med uddamålet och HBK:s två mål gjordes då av Alexander Johansson.


Matchen spelas på Glänninge Park i Laholm, det är fri entré och finns sittplatsläktare. För den hungrige finns det både servering och grill. Matchen börjar klockan 15. 


HBK:s U21-lag 

Emil Jönsson, Max Johnsson,  Herman Johansson, Edvin Kurtulus, Andreas Hadenius, Andreas Bengtsson, Jacob Olsson, Axel Berggren, Oscar Petersson, Marcus Mathisen, Jonathan Svedberg, Gabriel Gudmundsson, Erik Ahlstrand, Philip Comnell, Alexander Johansson, Emil Tot-Wikström,  Isac Harrysson, Oliver Hintsa.