HBK U17 nära poäng på Grimsta IP

HBK U17 gjorde sin tredje Stockholmsresa i höst när man på söndagen mötte Brommapojkarna på bortaplan. Matchen slutade 4-2 till BP efter att paussiffrorna var 0-0.
 Vi möter ett väldigt bra spelande BP men killarna jobbar heroiskt och även om det hade varit orättvist sett till spel och målchanser så var vi inte så långt ifrån att åka hem med en pinne, säger huvudtränaren Robert Nordström.

Första halvlek slutade 0-0 trots stort bollinnehav av BP och i andra halvlek fick HBK en jättefin start när Lucas Bresmars hörna letade sig fram till David Jyrkin som med ett kanonskott med vänstern gjorde 1-0 till HBK.

Inom loppet av nio minuter vände dock BP på steken och hade efter en timme ledningen med 3-1. HBK:arna hade som sagt jobbat väldigt hårt och gjorde fyra byten i laget och tog upp jakten igen.

Med tio minuter kvar så blev inbytte Mohammad Alshalkadi fälld i straffområdet och Albin Branting exekverade straffen så bra att ställningen nu blev 3-2 till BP och HBK-hoppet levde.

Vi har sedan en jättekontring där vi är fyra mot två men får inte till friläget riktigt. Där var vår kvitteringschans som vi tyvärr sumpade, berättar Morgan Ljungkvist.

Istället så gjorde BP 4-2 och satte spiken i den berömda kistan.

Stort beröm till alla i laget för att vi inte viker ner oss utan fightas i 90 +, säger Tony Andersson i ledarstaben.

Extra guldstjärna får den här gången målvakten Max Johnsson, mittback Taulant Peci och ytter Albin Branting.

Nästa match i U17:s slutspelsserie är på fredag mot Norrköping klockan 17.00 i Halmstad.

BP U17 – HBK U17  4-2 (0-0)
0-1  (47) David Jyrkin, 1-1 (53), 2-1 (55), 3-1 (61), 3-2 (81) Albin Branting, 4-2 (88).

Laget: Max Johnsson – Lirak Cakolli (65), Benjamin Lidh, Taulant Peci, Lucas Bresmar – Johan Gudmundsson (65), David Jyrkin, Nils Thelander (65), Melvin Sjöland, Albin Branting – Jonathan Wadensten (75).
Avbytare: Eric Svensson (65), Nils Strandahl (65), Mohammed Alshalkadi (65), Johan Landén (75).