HBK U16 slog Elfsborg med 3-1 i slutspelet

HBK:s U16-lag tog en fin seger mot Elfsborg, då man vann med 3-1 på hemmaplan.
Efter den knappa förlusten mot Häcken med 2-3 var det dags för första hemmamatchen för HBK U16 i slutspelet när man på söndagen tog emot starka IF Elfsborg på plan 3 på Sannarp (Halmstad Arena).

HBK-pojkarna inledde starkt och redan efter fem minuter spräckte Ardi Hajdari ”knallarnas” nolla med ett fint mål fram till 1-0.

Naturligtvis en fin start och killarna blev stärkta av detta, säger huvudtränaren Mikael Rosén.

Nästa mål kom väldigt psykologiskt fint när Eldin Becirovic med bara sekunder kvar av första halvlek gjorde 2-0.

För att hålla trycket uppe gjorde HBK fyra byten i paus och borde i ärlighetens namn gjort något mål till men i 70.e minuten reducerade Elfsborg till 2-1 och matchen levde igen.

Utbytta nyförvärvet från Anderstorp, Eldin Becirovic hoppade in med tio minuter kvar och med bara minuter kvar så slog han in matchavgörande 3-1 och HBK tog sin första vinst i slutspelet.

Elfsborg är duktiga men idag var HBK-spelarna rejält på hugget och jag tycker vi förtjänar dagens trepoängare, säger assisterande tränaren Deapen Patel.

Nästa match är på söndag 23 september klockan 13.00 på Sannarp och motståndare är IK Zenith från Göteborg.

HBK U16 – Elfsborg U16  3-1
1-0  (5) Ardi Hajdari, 2-0 (45) Eldin Becirovic, 2-1 (70), 3-1 (88) Eldin Becirovic.

Laget: Zackarias Nilsson – Isak Persson, Max Friberg, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Filip Andersson (46), Oscar Murro, Agit Icen (46), André Ceke (46) – Ardi Hajdari (80), Eldin Becirovic (46-80).

Avbytare: Hampus Häägg (46), Måns Mårtensson (46), Albin Sandgren (46), Linus Rosén (46).