HBK Dam möter Laholm

HBK Dam:s näst sista match för säsongen blir mot toppkollegan Laholm på bortaplan.

Damlaget har säkrat minst en andraplats i serien, och chansen finns fortfarande, även om den är liten, för laget att vinna hela ligan.


Hittarp ligger tre poäng före HBK i dagsläget, och med två matcher kvar kan HBK gå om Hittarp, men man har det inte i egna händer, eller fötter.


Det finns ett par olika händelseförlopp som HBK kan nå den där åtråvärda förstaplatsen på. Helt klart att HBK vinner serien blir det om HBK vinner sina två återstående matcher, samtidigt som Hittarp förlorar eller spelar oavgjort i sina matcher.


Det finns en möjlighet att HBK och Hittarp slutar på samma poäng, men då Hittarp har en målskillnad som blir svår att rå på för HBK är det ändå Hittarp som sitter i förarsätet och har allt i egna händer. Vinner Hittarp en av sina matcher är det i princip helt klart att de vinner, eftersom de då går upp på 51 poäng (HBK kan som mest få 51 poäng) – och har betydligt bättre målskillnad än HBK.


Samtidigt som HBK möter tredjeplacerade Laholm och åttan Röke möter Hittarp sjuan Kvibille och trean Laholm. Ganska jämbördigt motstånd för HBK och Hittarp i de sista matcherna, med andra ord.


För HBK gäller det alltså att ösa in mål och att vinna de återstående matcherna. Laholm kan bli en tuff nöt att knäcka. När lagen möttes på HBK:s hemmaplan tidigare i år vann nämligen Laholm en jämn och målrik kamp med 4-3.


På lördag möts alltså lagen igen, men denna gången på Laholms hemmaplan, Glänninge park. Matchen börjar klockan 15.