Han blir ny ordförande i styrelsen

Idag kliver Tony Karlsson av som ordförande i HBK:s styrelse, för att så småningom bli klubbchef efter Susanne Nilsson. Ny ordförande blir Anders Klingmyr, som blev vald under det extrainsatta årsmötet som gick av stapeln under måndagen. 
– Det känns konstigt men rätt skönt att lämna, för jag känner mig inspirerad att ta tag i uppgiften och leda det operativa arbetet. Jag ser fram emot att se styrelsen fortsätta arbetet och vara del av det arbetet, men på en operativ nivå. Så jag känner ingen som helst sorg kring detta, utan jag känner mest glädje kring detta, att vi gör det här nu, säger Tony Karlsson.

Ny ordförande blir alltså Anders Klingmyr, som fram tills nu har varit styrelseledamot. 

– Jag har varit engagerad i styrelsen sedan 2011, men från början var jag inne i ekonomiområdet. Jag kommer inte hitta på en massa nytt eller riva eller bygga murar. Mitt uppdrag är att fokusera på att leda styrelsens arbete fram till nästa ordinarie styrelsemöte, säger Anders Klingmyr. 

Tony, som nu lämnar uppdraget, har suttit i styrelsen sen början av 2011, och tycker det känns rätt att gå vidare och ta sig an rollen som klubbchef.

– Jag är väldigt glad över att Anders kliver in och tar rodret, för han har ett lugn och en stabilitet och en kunskap eftersom han är den som, efter mig, har varit längst i styrelsen och har varit med i den svåra tiden. Han vet vad som krävs, och han vill lägga tid och energi på det här. Jag tycker det är ett bra val. Och jag är glad att få jobba med honom, säger Tony Karlsson. 

Anders Klingmyr kommer leda styrelsen till nästa årsmöte. 

– Jag blev jättehedrad, jag känner att jag har stöttningen och förtroendet. Jag kommer visa mig och synas, även om jag inte kommer vara högljudd. Jag tycker det här är jättekul och vill lära mig mer och förstå ännu mer om Halmstads Bollklubb, om hela verksamheten. HBK är inte bara det folk ser mest, A-laget på Örjans vall, utan HBK är så otroligt mycket mer och det är det som är så fascinerande. Hela den här bredden på verksamheten, akademiverksamheten som är så bra, damlaget som gör fantastiska resultat och så futsallaget. Så jag kommer nog synas en del, men inte driva några speciella frågor utan hålla ihop styrelsens arbete, säger han och fortsätter:

– Målet är ju att vi ska gå upp till Allsvenskan. Men det är ju under ganska kort tid, så jag kommer inte åstadkomma några under eller ändra på något i den inriktningen vi har. Det är mycket Tonys förtjänst att det är så stabilt som det är just nu. Det är mer att se till så att saker fungerar och flyter på så bra som möjligt.