Minuter
Gult kort
#0 Peter Larsson

Förlust borta mot Norrby

Efter en tung första halvlek lyckades HBK kvittera Norrbys 2-0-ledning, och var nära att avgöra under slutminuterna. Istället för ett HBK-mål fick Norrby tillslut sista ordet och satte 3-2 efter en kontring på tilläggstid.

Den första halvleken kommer inte hamna i HBK:s historieböcker. Efter en tiominutersperiod i början av halvleken som HBK skapade några halvchanser var halvleken hemmalagets. Yarsuvat servade Saidi – som tvingade HBK att rensa till en hörna som Malle sedan kunde fånga in i sin famn.

Men 1-0 kunde Nilsson i HBK-målet inte göra något åt. Efter en dålig utspark snappade Pontus Almqvist upp bollen. Han fick sedan tillbaka bollen och kunde lyfta in bollen över Malkolm och in i mål. Ett vackert mål, och ett ännu vackrare fick Norrby-supportrarna jubla åt på första halvleks enda tilläggsminut. 2-0 kom efter ett kanonskott från halvdistans från Adam Eriksson, och än en gång var Nilsson chanslös i målet.

I andra halvlek ryckte HBK upp sig. I 65:e minuten kunde Gabriel Gudmundsson reducera till 2-1 efter en soloprestation och ett snyggt skott som fick nätmaskorna att rassla. 2-2 kom med tio minuter kvar av ordinarie tid efter att nyinbytte Boakye spelat fram till Kinoshita, som bröt sin egen måltorka och tryckte in en ack så viktig kvittering.

HBK tryckte på för ett segermål, och det var inte långt borta. Med bara några minuter kvar av ordinarie tid hade HBK ett trippelläge, men bollen rensades på mållinjen och tillslut fick Norrby undan bollen i panik. Någon minut senare fick HBK in bollen i målet, men domaren blåste frispark till Norrby och målet blev inte godkänt. Istället kunde Norrby kontra in 3-2 på tilläggstid och ta alla tre poäng.

Det blir nya tag för HBK som tar emot Värnamo på hemmaplan på lördag, då näringslivet bjuder på entrén.