Örjans Vall
Lör, 2018/10/06 16:00
Domare
-
Halmstads BK
0-3
IFK Värnamo
[9'] [40'] [43']
Publik
2449
Matchreferat
Matchen
Lagen
Halmstads BK
#1 Malkolm Nilsson Säfqvist
#0 Jesper Westerberg
#0 Andreas Hadenius
#3 Alexander Berntsson
#21 Andreas Bengtsson
#2 Thomas Boakye
#6 Marcus Mathisen
#8 Pontus Silfwer
#10 Gabriel Gudmundsson
#0 Johan Oremo
#20 Kosuke Kinoshita
Avbytare
#7 Höskuldur Gunnlaugsson
#11 Tryggvi Hrafn Haraldsson
#30 Alexander Johansson
#22 Isac Larsson
#26 Otto Martler
#17 Oscar Petersson
#18 Emil Tot Wikstrom
IFK Värnamo
#1 Joakim Wulff
#4 Netinho
#2 Jon Birkfeldt
#25 Claudio Perez
#20 Freddy Winsth
#15 Viktor Karl Einarsson
#22 Paulo Marcelo
#14 Alexander Achinioti Jonsson
#10 Lumala Abdu
#9 Par Cederqvist
#19 Rasmus Wiedesheim-Paul
Avbytare
#30 Tobias Andersson
#5 Fabio
#11 Alexander Henningsson
#7 Benjamin Lindblad
#6 Tyler Lissette
#23 Predrag Randjelovic
#8 Axel Winberg
43
Minuter
Mål!
40
Minuter
Mål!
9
Minuter
Mål!

Tung förlust mot Värnamo

Släkten var värst när HBK föll mot Värnamo med 0-3, då utlånade Rasmus Wiedesheim-Paul fixade fram straffen som ledde till matchens första mål.

Det var ingen rolig eftermiddag för HBK när Värnamo kom på besök. Kinoshita hade en bra chans direkt, men sen var det inte mycket som ville sig för HBK. Rasmus Wiedesheim-Paul ordnade en straff till Värnamo i nionde minuten som lagkapten Pär Cederquist förvaltade och säkert placerade i mitten av målet.


För HBK:s del var Boakye nära en kvittering med ett hårt skott, som tyvärr gick rakt på målvakten Joakim Wulff.


Därefter fick Värnamo ett par hörnor – och man tog väl vara på dem. Först blev det 2-0 till Värnamo i 40:e minuten och bara några minuter senare blev det 3-0 till Värnamo efter ett självmål.


HBK försökte ändra om i paus, och Oscar Petersson kom in och var faktiskt HBK:s bästa spelare, men den sista skärpan saknades och HBK kunde inte reducera och matchen slutade 0-3.

– Vi försöker trycka på med allt offensivt vi kan, men vi är inte tillräckligt cyniska och noggranna. Det är jäkligt bittert givetvis. Vi har lite för lågt bolltempo, vi får ut den på kanten men har inget djupledshot och då får Värnamo ställa om. De får en väldigt tveksam straff, så vi sätter oss lite i skiten. Sen är matchen rätt jämn, men sen släpper vi in på två fasta, och det är under all kritik , säger HBK-tränaren Igor Krulj.

– Jag älskar sport och ibland är den väldigt konstig. Vi försvarar oss bra i början av matchen och vi får Halmstad till att inte springa så mycket. Vi får kontringslägen och då får vi straffen. Sen blir vi väldigt passiva, och jag tycker vi har problem. Jag skriker till dem att de ska springa i djupled, och då får vi ett par fasta situationer och helt plötsligt gör vi två mål på hörna. Det är bara att vara ödmjuk, för 3-0 i paus förtjänar vi inte, säger Värnamos tränare Roar Hansen.

Härnäst väntar Helsingborgs IF på bortaplan.