UT:  #0 Johan Oremo  -  IN:  #20 Kosuke Kinoshita.
Minuter
Gult kort
#1 Malkolm Nilsson Säfqvist

Tre viktiga poäng mot Brage

Kvalhoppet lever, om än litegrann, för HBK efter 1-0-segern mot Brage på Örjans vall.

Eftersom AFC kryssade mot Landskrona och HBK besegrade Brage på hemmaplan så lever hoppet om en kvalplats än, åtminstone i teorin. För att HBK ska nå kvalplats krävs dock att HBK vinner återstående matcher och att AFC max tar en poäng på sina två kvarvarande matcher.

HBK inledde matchen mot Brage med att äga mycket boll och ha ett stabilt passningsspel. Det var dock chansfattigt, och allteftersom första halvlek fortled kunde Brage jobba sig in i matchen.

Brage hade en rätt farlig chans med fem minuter kvar av första halvlek – men Malkolm Nilsson i målet gjorde en bra räddning ut till hörna för Brage.

Den andra halvleken inleddes med flera fasta situationer för båda lagen – och spelet satte sig inte riktigt. Men i den 61:e minuten kunde nyinbytte Kosuke Kinoshita trycka in 1-0 – efter ett snyggt kombinationsspel och en fin assist av Pontus Silfwer.

– Det är en fin kombination som leder till att Koske kan göra mål, konstaterar HBK-tränaren Igor Krulj.

HBK släppte in Brage i matchen när andra halvlek led mot sitt slut, och bortalaget hade en handfull chanser till kvittering, bland annat genom Anton Lundin och lagkapten Robbin Sellin, men Malkolm Nilsson i målet fick göra flera riktigt fina och viktiga räddningar – och kunde hålla nollan och se till så de blåsvarta fick med sig tre poäng.

– Idag gör Malkolm en bra prestation och håller oss kvar. Vi är väldigt glada över de här tre poängen, säger Igor Krulj.

– Malkolm i deras mål gör fem, varav tre stora, räddningar och räddar Halmstads tre poäng. Större chanser får vi inte och det ska vi förvalta bättre, säger Brages tränare Klebér Saarenpää.

Nu väntar Örgryte på hemmaplan lördagen den 3 november.