Röda kort fällde HBK U17

HBK:s U17-lag stod upp bra mot Vasalunds IF, och hade länge ledningen. Men HBK fick spela med en man mindre under en längre period, och tillslut orkade man inte stå emot utan föll med 1-2.

Det började bra för HBK:s U17-lag, som kom in med mycket energi, högt tempo och heta dueller. Jonathan Wadensten hade tidigt ett skott utanför, och Albin Branting dundrade en boll i stolpen innan HBK kunde ta ledningen med 1-0 genom Wadensten i 20:e minuten.

Precis innan paus började de röda korten hagla. Först blev en spelare i Vasalund utvisad, efter två gula kort, men bara några minuter senare fick David Jyrkin ett rött kort och därmed var det 10 mot 10 på plan.

1-0-ledning till HBK i paus var helt välförtjänt, killarna slet för varandra och visade en härlig kämparglöd.

Men i den andra halvleken blev det farligt direkt för Vasalund, och det var med en jäkla offervilja HBK lyckades få undan bollen.

Och när Taulant Peci drog på sig sitt andra gula kort för eftermiddagen och fick vandra av planen blev det för jobbigt för HBK. Trots att Max Johnsson i målet fick göra en jätteräddning direkt efter Pecis utvisning och att HBK var otroligt nära att utöka ledningen till 2-0 minuten efter blev det först 1-1 och sen 1-2.

När Vasalunds enda målskytt fick ett rött kort precis i slutskedet av matchen tryckte HBK på för ett kvitteringsmål – och det var inte långt borta för hemmalaget. Men med en duktig målvakt i målet kunde Vasalund hålla undan och vinna, inte helt rättvist, med 2-1.