Kryss i HBK Futsals hemmapremiär

Det bjöds på fartfylld futsal i Högskolehallen i Halmstad när HBK tog emot Djurgården i hemmapremiären. Matchen slutade 3-3 och HBK har därmed bärgat sin första poäng i Svenska Futsalligan.

Djurgården inledde matchen bra, och tvingade Daniel Lindell i målet till en bra räddning tidigt i matchen. Djurgården var aningen vassare, men lyckades inte skapa ett jättetryck.

Allteftersom matchen fortskred kunde HBK komma in bättre i matchen och med åtta minuter spelade tryckte Jakob Adolfsson bollen i ribban – och var bara en hårsmån från att ge HBK ledningen.

Därefter tippade vågskålen över till HBK:s fördel – och HBK skapade flera farliga möjligheter och var det bättre laget.

Och i den 17:e matchminuten fick HBK lön för allt slit då Marc Brandin kunde ge HBK ledningen med 1-0. HBK var otroligt nära att utöka ledningen direkt, men 1-0 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken öppnade Djurgården starkt, och lyckades göra 1-1 efter bara några minuters spel genom Viktor Johansson. Bara några sekunder senare hade Djurgården kunnat ta ledningen då man fick ett helt öppet läge – men missade bollen.

Istället kunde Marc Brandin göra sitt andra mål för kvällen till 2-1 för HBK, efter en soloprestation. Marc drog igång en omställning, var nära att falla i duell med en DIF-spelare, men lyckades hålla balansen och göra 2-1.

Därefter var Alexander Alegre Herrera nära att utöka HBK:s ledning två gånger om – och tempot skruvades upp och publiken levde sig in allt mer i matchen. Men efter slarv i HBK-försvaret kunde Djurgården kvittera till 2-2 genom Rami Younes efter en lite tilltrasslad situation.

Daniel Lindell och Erkin Hamidovic samarbetade snyggt i försvaret för att hålla Djurgården borta från målet. I fjärde minuten var HBK otroligt nära flera gånger om genom Daniel Radovanovic, och en av målchanserna tvingades en DIF-spelare nicka bollen över egen ribba för att förhindra ett HBK-mål.

Men med tre minuter kvar av matchen kunde Djurgården för första gången ta ledningen då man gjorde 3-2 genom Daniel Zachrison. Men HBK vägrade att ge upp och med en minut och 51 sekunder kvar kom 3-3 genom Jakob Adolfsson.

HBK var nära att avgöra hela kalaset med 28 sekunder kvar – men 3-3 stod sig matchen ut och HBK fick med sig sin första poäng i Svenska Futsalligan.

– Totalt sett är det en bra match och skönt med första poängen i SFL. Men vi bjuder bort två mål, så det känns lite som en förlust. Jag tycker vi har hetare chanser än Djurgården har. Djurgården är ett starkt lag på förhand, men respekten vi har för SFL-lag är borta. Det är skönt att vi verkligen är med och hotar, säger HBK Futsals tränare Per Lunnebjer.