HBK hoppas kunna närma sig kvalplasten

Brage lyckades ta poäng av AFC Eskilstuna och det öppnar för att HBK ska kunna närma sig den så åtråvärda kvalplatsen. Första hindret är IFK Värnamo i eftermiddag.
HBK får klara sig utan försvarsresen Peter Larsson, likväl som innermittfältaren Ivo Pekalski som båda är avstängda. Även Jonathan Svedberg saknas på grund av sjukdom.
– Det är inte så konstigt att det kommer avstängningar nu när det är ganska långt in i säsongen. Avbräcken tvingar oss förstås till lite förändringar jämfört med de senaste matcherna. Jag vill helst inte avslöja hur vi tänker när det gäller vilka konkreta rockader. Det jag kan säga är att det ligger nära till hands att Mathisen startar igen, precis som han gjorde senast, kommenterar Igor Krulj, HBK:s tränare.

Senast HBK mötte Värnamo började Bollklubben bra, men hamnade ganska långt ner i andra halvlek. Det blev trots allt vinst efter ett drömmål av Gabriel Gudmundsson.
– Vi kontrollerade matchen och vann rättvist. Men Värnamo är ett helt annat lag idag, varnar Igor Krulj. 

Dagens motståndare parkerar på negativ kvalplats i tabellen, men gjorde en bra insats senast så man knep en poäng mot AFC hemma. Det finns flera HBK-bekantingar i och runt laget, exempelvis är ju Jonas Thern en ikon i regionen. På planen kommer HBK att ställas mot Rasmus Wiedesheim-Paul (på lån från HBK) och även Alexander Henningsson finns i truppen.
– Chansen kom för Rasmus att öka speltiden och att utvecklingen har gått åt rätt håll är vi i HBK glada för. När vi möts idag är han dock en Värnamo-spelare.

Som vanligt är det annars veteranen Pär Cederqvist, snickare civilt, som producerar framåt i Värnamo. Han har gjort tio mål hittills och vi känner igen honom genom åren från spel i Östers IF, Djurgårdens IF, Åtvidabergs FF, Landskrona BoIS, Jönköping och självklart IFK Värnamo.
– Pär har varit bra under många år, en stark targetspelare och bra i boxen.

Som bekant spelade AFC oavgjort igår mot Brage borta vilket förstås är bra för HBK.
– Alla vet om det och det är klart att vi följde resultatet. Vi har fem matcher framför oss där vi faktiskt borde belönas lite mer för våra prestationer, sådan är känslan. Vi har något väldigt gott att spela för och ser fram emot att vi har chansen.

Lagen

HBK (preliminärt): Malkolm Nilsson – Jesper Westerberg, Andreas Hadenius, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Marcus Mathisen, Pontus Silfwer, Gabriel Gudmundsson – Johan Oremo, Kosuke Kinoshita.


Värnamo (preliminärt): Joakim Wulff – Evaldo Neto, Jon Birkfeldt, Claudio Pérez, Freddy Winst – Paulo Marcelo, Alexander Jönsson, Viktor Einsarsson – Lumala Abdu, Pär Cederqvist, Rasmus Wiedesheim-Paul.