HBK Dam siktar ännu högre

HBK Dam klarade sin målsättning, att hålla sig kvar i division två, med råge och siktar nu ännu högre inför nästa säsong. Tränare Stefan Jönsson tittar på säsongen i backspegeln; och är nöjd med hur HBK Dam utvecklats under året.  
– Vår målsättning var att klara nytt kontrakt i tvåan. Vi hade mött flera division två-lag tidigare, men aldrig tagit poäng mot ett division två-lag. Men efter hand så tog spelarna åt sig sättet vi spelar fotboll och gjorde det fantastiskt bra. Utvecklingen har bara gått spikrakt uppåt, säger HBK Dams tränare Stefan Jönsson.

Under sommaruppehållet fick HBK in Emma Nielsen från Halmia; en spelare som höjde spelet ytterligare en dimension och bidrog till att HBK tillslut slutade på en andraplats – inte många poäng bakom seriesegrande Hittarp. 

Även Agnes Heinrich tillkom till laget, men på grund av en skada har hon inte spelat så mycket; men är ett bra nyförvärv inför nästa säsong. 

–  Så nu försöker vi spetsa truppen med lite lokala spelare, som det är stor potential i, säger Stefan Jönsson. 

Att HBK-spelarna har utvecklats mycket under säsongen är inte bara något de allra närmast sörjande har noterat. 

– Många andra klubbar är ute efter våra spelare, men de har valt att stanna kvar i HBK och det tycker jag är ett väldigt bra betyg för oss. 

Just nu är det lågsäsong för HBK Dam, som tränar två gånger i veckan tillsammans. Men redan nu har man börjat bygga och fundera inför nästa säsong, med seriepremiär i mitten av april.

– Vårt mål för nästa år får väl vara att vinna serien, eller i alla fall vara med i toppen, säger Stefan Jönsson.