HBK Dam krossade Röke IF

Zara Jönsson blev fyramålsskytt när HBK Dam besegrade Röke med hela 6-2.

Det blir en finfin andraplats för HBK:s damlag första året i Division 2 Sydvästra Götaland. Detta efter att HBK kört över Röke IF i säsongens sista seriematch.

Zara Jönsson inledde målfesten på en av Sannarps fotbollsplaner. I 15:e minuten gjorde hon 1-0 efter en fin soloprestation. Avslutet, ett finfint skott, var totalt otagbart för Rökes målvakt. 2-0 kom efter att Moa Karlsson drog igång en kontring, och sedan passade en friställd Zara, som stod helt rätt när hon startade sin löpning och därmed inte var offside. Zara kunde sedan enkelt sätta 2-0. Extra pluspoäng till Moa Karlssons fina speluppfattning i passningsögonblicket.

Efter en första halvlek med lite slarvigt passningsspel lyckades HBK styra spelet ännu bättre i andra halvlek. I 65:e minuten placerade Zara Jönsson in 3-0 i ett övergivet mål, och sex minuter senare assisterade Malin Andersson Zara som kunde trycka in sitt fjärde (!) mål för eftermiddagen.

Målkalaset tog inte slut där – för Linn Eskilsson satte 5-0 minuten efter 4-0-målet efter ett nytt snyggt anfall och stolpe in. Malin Andersson fick inte bara med sig en assist i dagens match – hon blev också målskytt. Röke fick dock med sig två tröstmål i slutet av matchen, som slutade 6-2 till HBK Dam.