Förlust mot Union Berlin U21

Det blev tyvärr förlust mot erkänt starka Union Berlin i Baltic Sea Cup på onsdagen för HBK, som dock stod för en bra andra halvlek.
Som bekant deltar HBK i den internationella turneringen Baltic Sea Cup som enda svenska lag. Det innebär resor till Danmark och Tyskland – spännande utbyten mellan länder, menar Billy Magnusson i HBK när vi når honom på Berlins flygplats.
– Klubbarna hjälps åt och vi skapar internationella band, exempelvis fick vi hjälp av Union Berlin med skjuts till och från flygplatsen. Vi skapar möjligheter för varandra, konstaterar han.

På planen är klubbarna dock konkurrenter och det var Union Berlin som började bäst.
– Vi kan dela in matchen i två delar. Vi höll dem stången i 30 minuter men efter det så rasslade det in tre mål och i ärlighetens namn var vi dåliga i första halvlek, berättar Billy som gjorde tre byten i paus. Bytena fick effekt, liksom snacket i omklädningsrummet i paus. Ut kom ett pånyttfött HBK som faktiskt vann andra halvlek med 1-0 och som skapade fem heta målchanser. 
– Union är ett bra lag och deras A-lag ligger två i Zweite Bundesliga, med häng på uppflyttning. Både de och vi har mobiliserat bästa möjliga lag så det är verkligen utvecklande matcher i Baltic Sea Cup, säger Billy och fortsätter: 
– Vi har haft tre väldigt givande matcher och resor som har sammansvetsat gruppen. Helheten är väldigt bra.  Det är lite mer satsning i dessa matcherna än i inhemska ligan och överlag är cupen ett jättebra initiativ som jag tror väldigt mycket på.

Alexander Johansson gjorde HBK:s mål efter drygt 60 minuters spel.
– Vi vinner boll genom Isac Harrysson som spelar en djupledsboll som gör att Alexander kommer fri, han missar förstaläget men slår in returen, summerar Billy Magnusson som trots förlusten är ganska nöjd som helhet.

Fakta
Union Berlin U21-HBK U21. 3-1 (3-0)
1-0 (30), 2-0 (37), 3-0 (42), 3-1 (55) Alexander Johansson.

Laget: Emil Jönsson - Jacob Olsson (46), Gabriel Wallentin, Isac Larsson, Herman Johansson - Höskuldur Gunnlaugsson (77), Ivo Pekalski (46), Oscar Petersson, Tryggvi Haraldsson (46) - Alexander Johansson (67), Emil Tot Wikström (77).
Avbytare: Nils Hedström (46), Isac Harrysson (46), Axel Berggren (46), Erik Ahlstrand (67), Philip Comnell (77), Oliver Hintsa (77), Max Johnsson.