1-0 förlust för U19 mot IFK Göteborg

Det blev en olycklig uddamålsförlust för U19 i bortamötet med IFK Göteborg på Kamratgårdens hybridgräsmatta. En jämn kamp avgjordes med matchens enda mål i den 72:a matchminuten. Bollklubbens slutforcering kom av sig och de blåvitrandiga tog sig därmed upp till en andraplats i tabellen med tre matcher kvar av serien.
HBK U19 har blandat och gett under höstens slutspelsserie. Idel hemmasegrar mot tungt motstånd har blandats med ett varierat spel på bortaplan. Helgens match mot Blåvitt var däremot en bra prestation där laget bjöd på en jämn och tuff kamp som kunde slutat med både 0, 1 och 3 poäng för Bollklubben. Tyvärr var det hemmalaget som drog det längsta strået med matchen enda mål. IFK Göteborg fick därmed revansch på Bollklubben som i lagens senaste möte stal alla tre poäng med sig hem till Halmstad genom en fin 2-1 skalp.

Blåvitt öppnade helgens match bra och hade ett par vassa målchanser i matchinledningen. Emil Jönsson i HBK-målet stod dock säkert och kunde behålla nollan intakt. 10-15 minuter in i matchen tog så HBK över taktpinnen och kunde också hålla den till en bit in i den andra halvleken. Dock utan nätkänning.

När matchen stod och vägde var det hemmalaget som genom ett tidigt inlägg hittade en vältajmad löpning i boxen och 1-0 på nick var ett faktum. Trots att Blåvitt efter ledningsmålet blev lite mer passiva lyckades Bollklubben aldrig med sin slutforcering och hemmalaget kunde få tiden att rinna ut och också säkra de tre poängen.
– Som helhet tycker jag vi gör en fin insats med väldigt hårt, disciplinerat och hängivet arbete. IFK Göteborg är skickliga både individuellt och som lag men det är en helt jämn match till stora delar och till och med fördel oss långa perioder som det känns. Anfallsspelet in i sista tredjedel var dock det vi främst gick bet på idag och inte lyckades med fullt ut med. Därmed också en rättvis 1-0 seger till hemmalaget som gjorde just den delen lite bättre än oss idag, sammanfattar tränare Johan Bergström.

IFK Göteborg – HBK U19 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 (72)
Startelvan: Emil Jönsson – Jacob Olsson (80), Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin, Nils Hedström – Philip Comnell, Axel Berggren, Erik Ahlstrand, Melvin Sjöland (68) – Isac Harrysson (48), Oliver Hintsa.

Avbytare: Mohammed Wasmy (48), Alex Jacobsson (68), Marcus Mori (80), Benjamin Lidh, Hugo Kjellsson.