Tung andra halvlek fällde HBK Futsal

HBK var bra med i matchen i första halvleken och när halvtidsvisslan ljöd stod det 2-1 till hemmalaget Borås, och matchen hade kunnat sluta hur som helst. Men Borås tog tag i taktpinnen direkt, och flera snabba mål och ett ineffektivt HBK gjorde att slutsiffrorna skrevs till 6-1.
Borås inledde med att skapa press mot HBK:s mål, men en stark defensiv och en stabil Daniel Lindell i HBK-målet gjorde det svårt för hemmalaget. Men tillslut rasslade det i nätet, och 1-0 var ett faktum, efter ungefär fem minuters spel.

HBK kom bättre in i matchen, skapade ett par halvlägen och hade mycket väl kunnat kvittera. Men istället utökade Borås ledningen till 2-0, i samband med en HBK-skada, vilket inte kändes helt rättvist.

Men reduceringen kom genom Marc Brandin som satte 2-1 på en omställning när han fick friläge, och 2-1 i paus var ändå någorlunda rättvist.

I den andra halvleken fick en Boråsspelare ett rött kort i ett tidigt skede, och HBK fick spela med en man mer. Hallänningarna skapade en tung press mot BAIK:s mål, men hemmalaget lyckades reda ut det hela, och med stärkt självförtroende knorrade man in 3-1 – i bortre krysset från dålig vinkel, och sen rasade målen in. 5-1 kom på straff och 6-1 kom på en frisparksvariant.

Matchen slutade alltså 6-1, siffror som kanske inte speglar matchen helt. HBK blev absolut inte överkörda och spelade bra i den första halvleken. Men Borås är ett topplag och HBK är nykomlingar, och saknade i dagens match den sista spetsen och effektiviteten offensivt.

Nya tag för HBK på söndag då man tar emot Hammarby på hemmaplan.