Tufft motstånd väntar HBK Futsal: ”Ingenting är omöjligt”

HBK Futsal väntar fortfarande på sin första trepoängare i futsalens högsta serie. Kanske kommer den i bortamatchen mot Borås på måndag.  
HBK har än så länge tagit en poäng i SFL, i första hemmamatchen för säsongen mot Djurgården. Nu är man hungriga efter nya poäng, efter en säsongsinledning som varit helt okej, enligt HBK-spelaren Daniel Radovanovic. 

– Vi hänger med i tempot. Vi är här för att stanna. Men det är de små sakerna som avgör matcherna till de andra lagens fördel. Spelarna är lite bättre. De har varit med längre i högsta ligan. De är rutinerade och vet vad de gör. Men annars spelmässigt tycker jag det är en godkänd start, men poängmässigt borde vi tagit något mer poäng, säger han. 

Radovanovic har, personligen, fått en ganska bra inledning på säsongen med fyra mål och ett par assist. Och att komma igång med målskyttet tidigt är viktigt. 

– Jag kände att under de två första matcherna hade jag inte självförtroendet, men när jag väl fick in bollen mot Örebro då släppte den pressen på att göra första målet. Jag vann skytteligan förra året och det är klart att man vill göra mål som målgörare, säger Daniel Radovanovic. 

På måndag väntar Borås, ännu ett topplag, på bortaplan. Och för att kunna ta poäng måste HBK fokusera på defensiven.

– Vi måste ligga rätt, först och främst i försvarsspelet. Anfallsspelet kommer automatiskt sen. Det är försvarsspelet som måste sättas. Ingenting är omöjligt, ju. 

Något som kommer bli viktigt för HBK, tror Radovanovic, är att ställa om i försvarsspelet direkt efter ett anfall. 

– Alla lag ställer om ganska snabbt, så det gäller att komma på rätt sida direkt. Det är mycket svårare för ett lag att göra mål om vi har alla spelare på rätt sida.

Trots att HBK Futsal är nykomlingar i högsta serien har de mer etablerade lagen stor respekt för laget från Halmstad. 

– Vi spelare själva är ganska seriösa med detta. Nu har vi kört på, och som klubb är vi mycket längre fram jämfört med de andra nykomlingarna. Det gjorde mycket att vi kom in i HBK.  Vi har inte har blivit överkörda mot något lag, vi spelade till exempel bra mot Örebro som spelade final förra året.