Sena mål sänkte HBK Futsal

Ett par sena baklängesmål i andra halvleken gjorde att HBK Futsal inte kunde få med sig några poäng från hemmamatchen mot Hammarby. Matchen slutade 2-5.
Den första halvleken inleddes med ett högt tempo och två lag som ville spela anfallsfotboll. Redan i första HBK-anfallet var Besart Zeqiri nära att ge HBK ledningen, men bollen dansade på mållinjen – men inte in i mål.

Istället tog Hammarby ledningen efter fyra och en halv minuts spel genom Christiane Montes. Ett mål som verkade störa HBK lite, för Hammarby kunde direkt efter målet äga mer boll och spela mer offensivt. Men HBK är ett gäng krigare och kunde kvittera fyra minuter senare. Det var visserligen en Hammarby-spelare som satte bollen i eget mål, men Zeqiri får ta åt sig en stor del av äran för det målet.

Innan halvtidsvisslan ljöd lyckades Hammarby både återta ledningen och utöka den. 1-2 kom i samband med en fast situation, då Elvir Spahovic lyckades hitta en lucka mellan Daniel Lindell och vänstra stolpen. 1-3 kom efter ett snyggt Hammarby-anfall, där HBK  inte hängde med, och trots att Lindell räddade första skottet kunde han inte göra något åt returen som Fredrik Arvidsson tryckte in i mål.

I den andra halvleken gjorde Per Lunnebjer ett par förändringar i formationerna. Theodor Svedberg och Besfort Sulejmani, som inte fått så mycket speltid i första halvlek, tog plats på plan, istället för Kosovar Sulejmani och Robert Lundström. Och förändringarna verkade ge effekt direkt. HBK kunde äga mer boll och defensiven fungerade mycket bättre i inledningen av den andra halvleken. Samtidigt backade Hammarby hem och försvarade sin ledning.

Jakob Adolfsson bidrog med rejält med kämparglöd och var nära flera gånger om, bland annat med en ribbträff efter fem minuters spel av andra halvlek. Dessutom fick Janagha, som var bänkad under första halvlek, komma in och spela en del. Och tillslut kunde HBK:s skyttekung Besart Zeqiri, och en av HBK:s bästa spelare i matchen, reducera till 2-3, vilket var väldigt välförtjänt.

De sista minuterna pressade HBK på för en kvittering, men istället drog man på sig en 10-metersstraff, efter att domaren blåst frispark till Hammarby för sjätte gången. En avblåsning som fick Halmstadpubliken att se rött, eftersom HBK-spelaren tydligt gick på boll och inte alls borde blivit avblåst. Och istället för en kvittering blev det 2-4, och även 2-5 med 15 sekunder kvar av matchen, vilket inte var helt rättvist sett till hela matchen.

Efter en svajig domarinsats med en handfull felaktiga beslut blev det tyvärr ännu en förlust för HBK. Men det återstår många matcher av säsongen, och därför blir det nya tag för HBK den 1 december, då man spelar bortamatch mot Strängnäs.