Mathisen vill spetsa offensiven för tre poäng mot ÖIS

Säsongen lider mot sitt slut och imorgon väntar Örgryte på hemmaplan. Marcus Mathisen tror att en stabil defensiv och en vassare offensiv från HBK:s sida ska ge tre poäng till blåsvart. 
När Marcus Mathisen ser tillbaka på säsongen ser han både bra och dåliga bitar.

– Det känns väl bra och lite dåligt också. Man ville såklart haft en bättre chans, och en bättre känsla inför de två sista matcherna. Men samtidigt finns det hopp fortfarande, så det är bara att köra  på stenhårt sista matchen och visa att vi vill pressa AFC. Vi vill visa alla som kommer att vi är redo, om AFC skulle tabba sig, säger Marcus Mathisen. 

När HBK mötte Örgryte senast, uppe i Göteborg, var det Örgryte som vann med 2-0. Det var en av HBK:s första matcher för säsongen och Mathisen tror att HBK har en god chans till revansch.

– ÖIS har varit ganska bra över hela säsongen. De ligger bara lite efter oss i tabellen. De har nog gjort det bättre än de flesta förväntat sig. Vi kände hur bra de kan spela när de är som bäst när vi mötte dem i våras. Men jag tror att vi har kommit längre sen den matchen än de har. De började starkt som fan, men dippade lite sen. Vi började lite sämre, men vi har lärt oss av det och blivit bättre. Så just nu ska vi vinna, det är ingen tvekan. Jag tycker helt klart vi är det bästa laget. 

Laget tar med sig en hel del från 1-0-segern mot Brage inför morgondagens sammandrabbning.

– Defensiven var jävligt bra senast. Men sen måste vi hota mer offensivt. Vi måste ha lite fler djupledslöpningar och lite mer skärpa i den sista passningen och den sista dribblingen. Sen tror jag det blir bra. Vi har varit bra mot både Helsingborg och Brage så det är bara att fortsätta. Håller vi nollan så är det bra. Då tror jag att vi vinner matchen. 

Men det finns en del saker som behöver förbättras och utvecklas sen senaste matchen mot Brage.

– Vi måste vara lite bättre offensivt. Vi måste få ihop ett lite bättre spel, framför allt när vi kommer upp på den sista tredjedelen, så vi får bra lägen och kan sätta dit den, istället för halvlägen. Vi måste verkligen gå för det. Vi måste hota lite mer, säger Mathisen. 

Många minns säkert Mathisens två mål när HBK kvalade mot Helsingborg för två år sedan. Och han är väldigt sugen på att göra något liknande under morgondagens match. 

– Jag har haft känslan av att det är nu det gäller. Jag har haft lite halvlägen, men nu hoppas jag kunna göra mål under sista hemmamatchen. Nu gäller det.