Knapp förlust för HBK Futsal mot Örebro FC

HBK Futsal var nära att störa serieledande Örebro FC, men föll med uddamålet.
Efter bara några minuters spel tog Örebro Futsal Club ledningen med 1-0 mot HBK, och mindre än minuten därefter utökade hemmalaget ledningen, efter att HBK missat i ett anfallsförsök och istället för en målchans framåt åkte på ett mål i baken.

Knappa 30 sekunder därefter reducerade Patrik Andreasson till 2-1, efter en snabb omställning, och man visade Örebropubliken att man, trots att man är nykomlingar, inte alls är ofarliga.

Men Örebro gjorde både 3-1 och 4-1 - och det hade kunnat bli mer om inte Daniel Lindell i målet briljerat och gjort flera fina räddningar.

4-2 blev halvtidssiffrorna efter att Kosovar Sulejmani, i sista minuten, tagit en bra löpning och sedan tryckte in bollen i mål.

Den andra halvleken var betydligt bättre defensivt från HBK:s sida, och Örebro verkade ha tappat sin offensiva gnista. HBK hade ett par fina chanser, men även Örebros målvakt, nyinbytt i andra halvlek, visade att han inte blir överlistad i första taget.

Men 5-2 kom tillslut efter ett fint anfall, med lite mer än sju minuter kvar av matchen. Direkt därefter hade Örebro kunnat punktera matchen - då man fick en långstraff. Men Lindell i målet stod för en finfin räddning, och istället för 6-2 blev det 5-3 till HBK, när Örebro försökte sig på jokerspel och Daniel Radovanovic kunde trycka in reduceringen i öppen kasse.

Med 24 sekunder kvar av matchen kom också 5-4 genom Besart Zeqiri, efter en snabb omställning. Men närmre än så kom inte HBK, och trots två bra insatser får man inte med sig några poäng från helgens två matcher i Örebro.