HBK U17 vann sin grupp i Ligacupen

När HBK U17 i sin sista match i gruppspelet på söndagen skulle spela mot Lödde IF var det mer eller mindre klart att HBK skulle gå till SM-slutspelet i Ligacupen.
– Jodå, både vi och spelarna visste vad som gällde men det var bara att köra, säger Morgan Ljungkvist i HBK-lägret.

Efter en kvart gjorde HBK första målet när Hampus Häägg förvaltade ett friläge på bästa sätt och gjorde 1-0. Innan halvleken var slut så sköt Eric Svensson 2-0 genom en frispark från 20 meter.

– Eftersom det till stora delar var ett nykomponerat lag så pratade vi en del försvarsspel innan match och killarna skötte det bra i första halvlek, säger assisterande tränaren Tony Andersson.

I andra halvlek rann siffrorna iväg lite efter att Edvin Chronvall gjorde två mål och Hampus Häägg fick också till sitt andra mål för eftermiddagen.

Lödde kämpade på och fick till en reducering till 5-1 efter lite försvarsslarv i HBK.

Efter 64 minuter valde HBK att byta in sina sex avbytare och fick förnyad  snurr på spelet. Inhoppande Johan Gudmundsson och Jonathan Wadensten såg till att matchen slutade 7-1 till bollklubben.

– Eftersom vi vann gruppen så är vi garanterade fem bra tävlingsmatcher i februari-mars och det gör att vi får bra förberedelser inför seriespelet i U17-Allsvenskan säger huvudtränaren Robert Nordström som avslutar med att ge beröm åt hela truppen för en väl genomförd säsong 2018.

HBK U17 – Lödde IF U17  7-1 (2-0)
1-0  (16) Hampus Häägg, 2-0 (40) Eric Svensson, 3-0 (48), Edvin Chronvall, 4-0 (54) Edvin Chronvall, 5-0 (57) Hampus Häägg, 5-1 (60), 6-1 (82) Johan Gudmundsson, 7-1 (84) Jonathan Wadensten.

Laget: Zackarias Nilsson – Arlind Begolli, Max Friberg (75), Viktor Håkansson, Eldin Becirovic (64) – Robin Berggren (64), Agit Icen (64), Eric Svensson (64-75), Albin Sandgren (64) – Edvin Chronvall (64), Hampus Häägg. Avbytare: Charlie Dagård (64), Nils Thelander (64), Oscar Murro (64), Johan Gudmundsson (64), Kenan Covrk (64), Jonathan Wadensten (64).