HBK Futsal tar sig an Strängnäs på bortaplan

På lördag åker HBK Futsal norrut för att möta Strängnäs på bortaplan. Och äntligen får HBK möta ett lag som befinner sig lite längre ner i tabellen, och inte är ett topplag. 
HBK Futsal har inlett säsongen med ett bra grundspel, och man har hotat och spelat bra mot flera topplag, men inte fått med sig så många poäng. Det har varit flera matcher i rad mot topplag, men nu väntar Strängnäs på bortaplan. Ett Strängnäs som ligger på en tiondeplats. 

– Det viktigaste i en sån här match, efter en lång resa och med lite trötta ben, är att vi måste få igång kropparna och att vi ska inte underskatta motståndet. De ligger ovanför oss, och oavsett vilka motståndare vi möter så kan vi inte tro att vi kan vinna utan att göra jobbet, för då förlorar vi. Men om vi har rätt inställning kan vi åka därifrån med riktigt bra resultat, säger Besart Zeqiri. 

Besart är HBK:s skyttekung och har hittills stått för fem fullträffar. 

– I futsal har det varit en grej att jag har väldigt bra näsa för mål, det har varit så en längre tid och det är kul att jag kan bevisa det även i högsta ligan. Jag tänker inte så mycket på vilka vi möter, eller vilken respekt vi har för dem. Jag vet vad jag kan inomhus och hittills funkar det bra. 

För att HBK ska kunna åka från Strängnäs med poäng gäller det för laget att fortsätta jobba på spelet man redan byggt upp, men också fokusera på vissa detaljer.

– Jag tror främst att vi ska fortsätta med det vi har gjort, och tro på det vi har gjort offensivt och defensivt. Men också tro på det vi gör och fokusera, leverera framåt och vara stabila bakåt. Det gäller att ingen fuskar i hemjobbet, och det gäller mig också, säger Besart Zeqiri. 

Dessutom gäller det att utnyttja lagets styrkor.

– Våra styrkor är att vi är väldigt bra på att kontra. Vi är väldigt snabba på många olika positioner och vi kommer till farliga målchanser fort, och det gör att vi har gjort en hel del mål framåt, förklarar Besart.

HBK Futsal har ett par retliga förluster i bagaget, men trots det ger man inte upp hoppet utan fortsätter kämpa.

– Vi har presterat många bra matcher mot bra motstånd. Vi kan spela. Men vi har inte haft skärpan i sista tredjedelen och vi har haft domaren emot oss. Men när vi är riktigt bra är vi riktigt bra. Vi tror på det vi gör, har tålamod och tror på att poängen kommer. Vi har en positiv laganda, och det är viktigt att kunna hålla humöret uppe, säger Besart.