HBK Futsal möter Hammarby på hemmaplan

På söndag tar HBK Futsal emot Hammarby i Svenska Futsalligan. – Min känsla är att vi hämtar hem tre poäng på söndag, säger liberon Robert Lundström.
Säsongsinledningen har varit lite knagglig för HBK Futsal, med en poäng på de inledande sex omgångarna. Men trots den lite knappa poängskörden är känslan i laget bra, berättar Robert Lundström. 

– Stämningen i laget är bra och känslan är att poängen kommer. Spelet har sett bra ut, och vi känner att vi hör hemma på den här nivån. Vi måste finslipa vissa detaljer, men det är en tidsfråga innan poängen kommer. Det känns som att nu på söndag är det dags för en trepoängare, säger han. 

I senaste matchen mot topplaget Borås blev det förlust med 6-1, men trots att HBK låg under med flera bollar slutade man inte kämpa.

– Vi har väldigt stark lagmoral och väldigt bra disciplin. Vi vet att det går fort i futsal. Även om man ligger undan med 3-4 bollar borrar vi ner huvudena och kämpar vidare. Det såg man i kvalet när vi gick upp. Många trodde att det var kört, men vi ger inte upp i första taget. Det är våra styrkor, vi är disciplinerade, hårt arbetande och har bra lagmoral och lagkänsla, säger Robert Lundström.

Han spelar libero och är en spelfördelare som styr spelet bakifrån. 

– Så min roll är inte att vara poänggörare, utan snarare poängräddare. Men i futsal är alla alltid inblandade i alla anfall, men min roll är framför allt att styra bakifrån och rädda spelet. Men som libero är en stor del att kommunicera med de framför. 

I de tidigare matcherna har HBK haft en hel del lägen och gjort flera mål, men senast mot Borås var det lite knaggligare med målproduktionen. Det har laget pratat om, och nu går man ut med ny energi inför matchen mot Hammarby.

– Nu handlar det om att komma till skott oftare och snabbare. Vi kan hålla boll, rulla boll och nu måste vi bli bättre på att komma till snabbare och fler avslut än tidigare. Eftersom vi är nykomlingar blir varje match mot ett lag som spelat i SFL några år spännande. Man vet inte riktigt vad man ska förvänta sig. Men min känsla är att vi hämtar hem tre poäng på söndag. 

Och precis som i vilken sport som helst är spelarna beroende av att få stöd från publiken. Robert hoppas därför att det kommer många personer till Halmstad Arena för att stötta HBK Futsal till en seger. 

– Tänk inte – det är bara att komma! Futsal är en publiksport. Vi kan lova att det kommer bjudas på flera mål, vi kan lova att det kommer ett par snygga baljor. Nu när det har blivit lite kallt ute, det är söndag, det är perfekt tid – det är inte så mycket att tänka på – kom till Halmstad Arena och stötta oss till den första, historiska trepoängaren, säger Robert Lundström.