Spelarna berättar om sina mål

Inför den här säsongen har samtliga spelare i HBK satt upp individuella mål de ska nå under kommande säsong. Vi har snackat lite mer med några spelare om hur tankarna gick när de satte sitt mål.

Läs om alla spelares GOALS här


Inför denna säsongen har HBK satsat mer än någonsin på att utvecklas som individer. Alla spelare har satt upp sina egna mål och delat de med fansen. Alla individuella mål är också tryckta på kaptensbindeln, som HBK:s lagkapten ska bära under säsongen.


Peter Larsson: ”Jag ska vara en stark ledare, och leda mitt lag till framgångar”


- Jag kommer tillbaka till laget med mycket rutin, och det är något jag kan bidra med till laget. Först och främst handlar det om att prestera som fotbollsspelare, men också att ta ett ansvar för mina lagkamrater.Jag ska försöka gå i bräschen och visa vad som krävs, och inte fega ur. Jag tror att hela GOALS-projektet är en bra idé för att ge fansen inblick, så att de kan komma närmare oss i laget.


Marcus Mathisen: ”Jag ska ha topp tre passningsprocent i Superettan”


- Vi har pratat mycket i laget om att vara säkra med bollen, speciellt nere i backlinjen, och jag själv vill vara en utav de bättre i ligan på det. Jag ser passningsspelet som den största styrkan i mitt spel, och jag ska se till att ha fokus på att träna extra på passningar varje dag i träningsmoment och i spel.

Finns det någon risk för fega sidledspassningar för att du ska få upp procenten?

- Nej, det är inte min stil, haha. Hallandsposten har flera gånger skrivit om hur små marginaler jag spelar med, så det finns nog ingen risk för den typen av spel.


Oscar Petersson: ”Jag ska dominera”


Ett av de kaxigare målen vi fått ta del av, hur tänkte du när du satte det?

- När jag går ut på fotbollsplanen är alltid min plan att dominera, så det var ett ganska givet mål för mig. Jag ska göra det genom att ta chansen när jag får den, ha mycket boll och styra spelet.


Andreas Hadenius: ”Jag ska ge oss ett psykologiskt övertag genom att vinna duellspelet”


- Det var ett ganska naturligt mål för mig att ha, sett till hur min spelstil varit tidigare. Det är ett ansvar jag gärna tar, och jag ska se till att alltid gå in hundra procent i situationerna och duellerna på planen.