Premiären inställd!

Det skulle bli en stormatch på lördag – derbyt mellan HBK och Helsingborgs IF. Sent på onsdagen meddelades dock att vädrets makter sätter stopp för matchen. Nytt speldatum är inte klart i skrivandets stund.

Vid planinspektionen igår godkändes Örjans vall, men idag kom nya besked från kommunen som äger och förvaltar Örjans vall. SvFF:s styrelse beslutade på onsdagskvällen dessutom om att ge klubbarna i Allsvenskan och Superettan möjlighet att skjuta upp de matcher som skulle ha spelats i de två första omgångarna. Det är den sena vintern och mycket besvärliga snöförhållanden som föranlett denna framställan från SEF. Fler matcher i landets två högsta serier lär därmed ställas in kommande helg.

– Det såg ganska ljust ut i början av veckan, men det kom mycket mer snö än prognostiserat igår och därför blir inte Örjans vall spelklar tills på lördag, konstaterar Susanne Nilsson, klubbchef i HBK.

– Vi kan inte styra över detta och vi är såklart lika ledsna som våra fans. Jag har personligen verkligen sett fram emot premiären och dessutom att möta HIF. Det enda positiva är att vi kommer att få detta derby när det är lite varmare, förhoppningsvis. Det innebär i så fall en större publikanslutning än om vi hade spelat i snömodd på lördag, fortsätter hon.


Detta beslut är väldigt färskt och något nytt datum för matchen är inte spikat. Under morgondagen (torsdag) kommer mer information kring köpta biljetter etc, hälsar HBK:s klubbledning.