Peter Larsson om ungdomstiden och Laxacupen

Som fotbollsfostrad i Halmstad har HBK-kaptenen Peter Larsson många fina minnen från ungdomstiden i staden. Bland annat i HBK:s fotbollsfest Halmstads Laxacup.

Anmäl ditt lag till Halmstads Laxacup på www.laxacupen.se


– Att få spela turneringar var ju det bästa man visste när man var liten. Dagar som man spenderade med sina kompisar i laget, och som var fullspäckade med fotboll, säger mittbacken.


Det var dock inte med HBK som Peter Larsson inledde sin framgångsrika fotbollskarriär,utan i IF Centern, som han spelade med innan han lämnade för Bollklubben när han var 15 år.


– Vi hade ett bra lag, och var med i många turneringar och vann mycket när vi var små. Men sedan blev det lite tuffare när man började spela elvamanna, och större lag, som HBK, började komma ikapp.


Under ungdomstiden var dock inte Peter mittback, utan spelade längre fram i banan.


– Jag var anfallare när jag var yngre, och sedan mittfält. Jag har fallit längre bak ju äldre jag blivit, haha.


Var du den stora stjärnan som liten?

– Nej absolut inte. Jag var väl bland de främsta i laget, men inte på det sättet. Så var det även när jag kom till HBK, jag stack inte ut så mycket.


Och mittbacken hyllar HBK:s egna årliga turnering, Halmstads Laxacup, som i år går av stapeln för 39:e gången.


–Jag tror att det är jätteviktigt för ungdomsfotbollen. Det bygger intresse, och våra lokala lag får möta lag utifrån, vilket ger bra erfarenhet för spelarna. Dessutom tror jag att ett sådant här stort event bidrar till att sätta Halmstad på fotbollskartan.


Anmäl ditt lag till Halmstads Laxacup på www.laxacupen.se